První místo žebříčku imbecility? Posílejte děti do škol na obědy. Ministr školství

15.10.2020 12:44

ParlamentníListy.cz získaly email, který pražské školy rozesílají mezi rodiče svých žáků. Jde o nařízení, jež se zpožděním doputovalo k vedení těchto škol a nad kterým zůstává rozum stát.

První místo žebříčku imbecility? Posílejte děti do škol na obědy. Ministr školství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Plaga

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 15.10.2020)

74%
26%
hlasovalo: 21991 lidí
„Vážení rodiče, informace, které škola dostává z MŠMT, a od zřizovatele z městské části bohužel přicházejí pozdě. Řadu informací se dozvídáme z médií a až následně dostaneme oficiální dokumenty. Pokud byla žákům zakázána osobní přítomnost ve škole, ukončili jsme provoz školní jídelny," stojí v předmětném emailu.

„V současné době jsme obdrželi informace, že školní jídelna může zajistit školní stravování pro žáky a pedagogy. Abychom mohli opět zahájit provoz školní jídelny, potřebujeme zjistit, zda bude zájem o školní stravování ze strany žáků. Jídelníček bude vedoucí školní jídelny sestavovat až v okamžiku, kdy bude znát konkrétní počet strávníků. Školní jídelna zahájí provoz opět od pondělí 19. 10. 2020," stojí dále v textu, který má redakce k dispozici.

A jak to má podle ministra školství Plagy probíhat?

Do škol budou mít přístup jen zdravé děti, které nejsou v karanténě a budou dodržovat aktuální hygienická pravidla. Žáci se při příchodu do školy v šatně přezují a odloží bundu nebo jiný svrchní oděv. Po obědě žáci opět odcházejí ze školy, žáci mají přístup pouze do vestibulu a školní jídelny. Žáci mohou oběd konzumovat pouze ve školní jídelně, odnesení oběda ve vlastních nádobách není možné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…