Prvním místopředsedou ANO je Faltýnek. Jermanová vtipkovala, že za pár let vyzve na souboj Babiše

28.02.2015 15:36

Po volbě Andreje Babiše, který ze všech delegátů nezískal pouze jeden hlas, a to svůj vlastní, dospěl sněm hnutí ANO k volbě prvního místopředsedy. Hlavním favoritem je Jaroslav Faltýnek, objevily se ovšem tři další kandidátky. Všechny se ale kandidatury vzdaly.

Prvním místopředsedou ANO je Faltýnek. Jermanová vtipkovala, že za pár let vyzve na souboj Babiše
Foto: anobudelip.cz
Popisek: 3. sněm vládního hnutí ANO

"Program se nám daří dodržovat v poměrně rychlém tempu, je vidět, že makáme,“ ocenil na úvod svého vystoupení Faltýnek a vyzval kandidáty, aby mluvili stručně, aby se toho na sjezdu stihlo udělat co nejvíc. Pak představil svou vizi místopředsednictví.

Říkal si prý vždy, jaký by měl být první místopředseda. Poté si vzal papír a začal si psát, v čem je silný a slabý a jak by nejlépe mohl pomoci. "Nakonec jsem ten papír vzal a zahodil. Došlo mi totiž, že základním předpokladem pro jakéhokoliv člena předsednictva je jeho dosavadní práce,“ uvedl.

Andreje Babiše prý zná patnáct let a ví, že do politiky, kterou zde dvacet pět let předváděly velké strany, se nehodí. Dokonce se mu prý snažil účast v politice rozmluvit. "Věděl jsem, že v tehdejší české politice neplatí podání ruky,“ vysvětlil. Dnes se to ale prý díky hnutí ANO začíná měnit.

Pak prý ale zažil, jak lidé začali Babiše a jeho změny podporovat. Následně jmenoval všechny původní členy hnutí, kteří mu jej pomáhali budovat.

První místopředseda by podle něj měl mluvit s lidmi a zajišťovat jejich informovanost. To prý už doposud dělal, i když nebyl místopředsedou. "Pokud byste měli pocit, ať budu v jakékoliv funkci, že něco dělám blbě, tak mi to prosím řekněte,“ poprosil závěrem.

Jaroslava Jermanová se prý rozmýšlela do poslední chvíle, jestli do volby půjde. "Ale po projevu pana předsedy, který nás vyzýval, abychom jej vyzvali, jsem se rozhodla,“ prozradila. Bude prý kandidovat pouze na řadovou místopředsedkyni, kandidatury na první místopředsedkyni se vzdá.

"Dám si ještě pár let, abych se od pana předsedy a prvního místopředsedy mohla učit, a za dva nebo za čtyři roky vyzvu pana předsedu,“ odhalila své plány. Andrej Babiš vzápětí na tiskové konferenci ohlásil, že jej touto ambicí potěšila.

Radmila Kleslová se rovněž vzdala své kandidatury, a to ve prospěch "tady předřečníka“ Jaroslava Faltýnka. A kandidatury se nakonec vzdala i Radka Maxová. Ta vysvětlila, že to dělá kvůli svému devítiletému synovi.

Volby nakonec Faltýnek s přehledem ovládl, byť ne tak jednoznačně jako Babiš. Ze 187 odevzdaných hlasů jich získal 153 a byl zvolen prvním místopředsedou ANO. V poděkování uvedl, že je mu líto, že jeho protikandidátky odstoupily, a ujistil, že ve své pozici bude dělat všechno možné ve prospěch této země. "Z programu jsme zatím moc nesplnili, ale máme ještě tři roky na to, abychom to tempo zrychlili," vyjádřil naději.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…