Pryč! Pryč! Utíkejte! Německý Bild přináší podrobnosti k útoku v Münsteru. S možným přesahem do Švédska

08.04.2018 7:40

Německo je otřeseno útokem v Münsteru. Německý občan Jens R. tu v sobotu najel dodávkou do lidí. Server deníku Bild zveřejnil k útoku nové informace. Mimo jiné poukázal na možnou souvislost mezi tímto útokem a jedním z podobných útoků ve Švédsku.

Pryč! Pryč! Utíkejte! Německý Bild přináší podrobnosti k útoku v Münsteru. S možným přesahem do Švédska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

Vyšetřovatelé našli v bytě osmačtyřicetiletého Jense R., jenž žil v regionu Sauerland na západě Německa, kalašnikov. Než provedl útok, kterému padli za oběť dva lidé, pokusil se o sebevraždu. Vyšetřovatelé budou hledat odpověď také na otázku, zda se Jens R. pokoušel spíše o sebevraždu, které padli za oběť i další dva lidé, nebo zda šlo o teroristický útok. Policie prý Jense R. měla v hledáčku kvůli jeho kontaktům s pravicovými radikály.

„Slyšel jsem hlasitou ránu. Pak začali lidé křičet ‚Bože můj‘ a utíkali. Chvíli poté dorazily na místo hlídkové vozy,“ popsal svědek útok v Münsteru. „Byli jsme s přáteli na výletě na kolech a najednou k nám běželi lidé a křičeli ‚Pryč! Pryč! Utíkejte! To je hrůza!‘ Tak jsme utekli. Moc jsme toho neviděli, ale báli jsme se, že je někde bomba,“ doplnila jednadvacetiletá studentka Lena.

Starostu Münsteru Markuse Leweho ohromilo, jak velké množství lidí ve městě chtělo darovat krev, aby pomohli zraněným.

Nakonec deník Bild připomíná, že přesně před rokem, 7. dubna 2017, došlo k podobnému útoku v hlavním městě Švédska Stockholmu. Tehdy útočník ukradl kamion a najel s ním do lidí na rušné třídě severské metropole. Zabil pět lidí. Bild si klade otázku, zda jde jen o shodu náhod, nebo existuje nějaká spojitost mezi oběma útoky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…