Putin jede na svatbu vlivné evropské političky

16.08.2018 20:49

Vladimira Putina čeká tuto sobotu vedle setkání s Angelou Merkelovou i jedna neformální akce. Podle jeho mluvčího se osobně zúčastní svatby rakouské ministryně zahraničí Karin Kneisslové.

Putin jede na svatbu vlivné evropské političky
Foto: Oficiální twitterový účet Vladimira Putina
Popisek: Prezident Ruské federace Vladimir Putin

Účast ruského prezidenta na svatbě kteréhokoliv evropského prezidenta je neobvyklá a svědčí o dobrých vztazích mezi současnou ruskou a rakouskou vládou. Vladimir Putin tak nepocestuje do Německa pouze za ryze pracovními povinnostmi, ale také s vidinou poněkud odlehčenější akce. Třiapadesátiletá šéfka rakouské diplomacie se bude vdávat ve Štýrsku za úspěšného podnikatele Wolfganga Meilingera.

Reuters zmiňuje údajně blízké vztahy mezi rakouskými Svobodnými a Ruskem, ale samotná Kneisslová není členkou Svobodných. Nicméně byla stranou vybrána coby expertka na Blízký východ na post ministryně zahraničí. Účast ruského prezidenta na události tohoto typu je nicméně velmi neobvyklá a patrně má i jiný účel, než pouhé ochutnání svatebního dortu a blahopřání novomanželům.

Svatby mezi vlivnou rakouskou političkou a velkopodnikatelem by se totiž měly zúčastnit i další politické špičky z Rakouska. Veřejnoprávní rakouská televize ORF uvedla, že na místě bude i kancléř Sebastian Kurz. Je tedy dost dobře možné, že ruský prezident a jeho doprovod své účasti na svatbě využijí k neformálnímu setkání právě s Kurzem či jeho ministry. Nicméně rakouské ministerstvo zahraničí na dotaz Reuters odmítlo celou záležitost jakkoli komentovat.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…