Putin musí ze Sobotky slintat blahem, uvedl v ČT ukrajinista Svoboda

02.09.2014 13:48

Česká republika bude mít podle premiéra Bohuslava Sobotky připomínky k návrhu nových sankcí Evropské unie vůči Rusku. Návrh opatření, která se mají týkat například finančního trhu či zbrojních dodávek, vláda od Evropské komise obdržela dnes a o mandátu pro české vyjednavače bude hlasovat ve středu. Sobotkovo prohlášení v ČT24 komentoval ukrajinista David Svoboda.

Putin musí ze Sobotky slintat blahem, uvedl v ČT ukrajinista Svoboda
Foto: RussianMind
Popisek: Staronový ruský prezident Vladimir Putin

Svoboda v úvodu svého komentáře pro ČT24 prohlásil, že Putin musí ze Sobotkových slov slintat blahem.

Putin se snaží zviklat západní politiky. Snaží se držet skutečné cíle zahalené v mlze

„Putin dělá silácká prohlášení, aby západní politiky ještě více zviklal. Snaží se vypouštět klamavý inkoust, aby ty jeho skutečné cíle byly zahalené v mlze. Západní politici se pak zdráhají k tomu, aby osočili Rusko z invaze,“ naznačil Svoboda v České televizi. 

Zároveň se Svoboda obává nejhoršího. Prý by mohlo dojít k regulérní válce, v níž by se útočilo na ukrajinská města. Hodně teď prý závisí na úspěších a prohrách ukrajinské armády.

„Válku eskaluje pořád Rusko. Takže Petro Porošenko nebude mít problém Ukrajincům vysvětlit, že tohle je obranná válka, válka spravedlivá,“ uzavřel Svoboda s tím, že Putin bude mít na Ukrajině špatnou pozici.

Sobotka: Eskalaci sankcí pokládám za velmi rizikovou věc

„Vláda ve středu schválí mandát pro vyjednavače a určí priority, které budeme jako ČR mít z pohledu připomínek vůči tomuto návrhu EK. Já teď na základě prvního přečtení návrhu EK mohu konstatovat, že jako ČR připomínky mít budeme," řekl v úterý Sobotka novinářům ve Šternberku na Olomoucku.

Návrh nových sankcí ještě v úterý důkladně prostuduje především Ministerstvo financí a Ministerstvo průmyslu a obchodu. O konzultaci bude požádána i Česká národní banka. „Musíme postupovat tak, abychom co nejvíce zohlednili zájmy ČR a EU. Domnívám se, že by Evropa neměla těmito sankcemi sama sebe poškozovat. Eskalaci sankcí pokládám za velmi rizikovou věc," míní Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…