Putin oslovil národ: Bráníme svůj lid a historické území

31.12.2022 16:37 | Ze sítí

„Pravda je na straně Ruska,“ prohlásil ruský prezident Vladimir Putin ve svém sobotním novoročním projevu k národu. Rusko prostřednictvím útoků na Ukrajinu podle něj „brání svůj lid na vlastním historickém území“. „Za to dnes bojujeme. Bráníme svůj lid na vlastním historickém území – v nových územních celcích Ruské federace. Společně budujeme a tvoříme,“ pronesl.

Putin oslovil národ: Bráníme svůj lid a historické území
Foto: Repro ČT24
Popisek: Ruský prezident Vladimir Putin

Ruský prezident svůj letošní projev nepronesl na pozadí Kremlu, ale během návštěvy vojáků Jižního vojenského okruhu v Rostově na Donu a podle ruské agentury TASS označil odcházející rok 2022 za rok těžkých rozhodnutí, který mnohé postavil na své místo a mocně konsolidoval ruskou společnost.

„Rok 2022 se blíží ke konci. Byl to rok obtížných a nutných rozhodnutí, zásadních kroků k získání plné suverenity Ruska a mocenské konsolidaci naší společnosti,“ uvedl ruský vládce při novoročním projevu z velitelství Jižního vojenského okruhu. Dodal, že letošní rok podle něj „byl rokem, který jasně rozlišil mezi odvahou a hrdinstvím a zradou a zbabělostí a ukázal, že není větší síly než láska k rodině a přátelům, věrnost přátelům a spolubojovníkům a věrnost vlasti“.

Letos se podle Putina staly klíčové významné události, které se „staly hranicí“, jež položila základy ruské „společné budoucnosti“ a „skutečné nezávislosti“. „Za to dnes bojujeme. Bráníme svůj lid na vlastním historickém území – v nových územních celcích Ruské federace. Společně budujeme a tvoříme,“ uvedl Putin, čímž zřejmě narážel na území patřící Ukrajině, které Rusko navzdory mezinárodnímu právu prohlásilo za své.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: rak

Důchodová reforma

Jak vysvětlíte, že teď kritizujete vládu za navyšování věku odchodu do důchodu, přitom to není tak dlouho, co jste to taky navrhovala a tehdy vás zastavila Maláčová? A druhá věc, co mě zajímá, jestli máte připravenou nějakou vlastní důchodovou reformu, protože když jste byli ve vládě, tak jste s žád...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Babiš nebyl agent StB.“ Rána ze Slovenska. Odpůrci bez sebe: Hnus. Nehoráznost

18:50 „Babiš nebyl agent StB.“ Rána ze Slovenska. Odpůrci bez sebe: Hnus. Nehoráznost

Slovenské ministerstvo vnitra uznalo, že Andrej Babiš byl neoprávněně evidován jako agent StB v někd…