Putin před ruskými diplomaty: Budeme energicky bránit práva Rusů v cizině

01.07.2014 14:54

Ruský prezident Vladimir Putin dnes v projevu před ruskými diplomaty ostře zaútočil na Kyjev, který obvinil z neodůvodněného vydírání Ruska ohledně ceny zemního plynu. Ukrajinu přirovnal k Iráku, Libyi a Sýrii. Prohlásil také, že Rusko bude nadále chránit práva Rusů v zahraničí, a to celou škálou prostředků.

Putin před ruskými diplomaty: Budeme energicky bránit práva Rusů v cizině
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vlladimir Putin

„Chci, aby všichni pochopili, že naše země bude i nadále energicky chránit práva Rusů, našich krajanů v cizině, a to s využitím celého arzenálu stávajících prostředků: Od politických a ekonomických až po humanitární operace, s nimiž počítá mezinárodní právo, až po právo na sebeobranu," řekl Putin.

Porošenko je odpovědný za pokračování bojů

Nynější dění na Ukrajině podle Putina představuje vyvrcholení negativních tendencí ve světových záležitostech, které se po léta kumulovaly. „Dávno jsme před tím varovali. Bohužel se naše předpovědi splnily," dodal.

Dal také najevo, že považuje nového ukrajinského prezidenta za odpovědného za pokračování bojů vládních jednotek s proruskými povstalci na východě země. Petro Porošenko se totiž podle něj nenechal přesvědčit, aby se vydal cestou mírových jednání, ale rozhodl se v pondělí neprodloužit příměří a vydal rozkaz k obnovení bojových operací.

Západ se má zbavit ambicí budovat světová kasárna

Západ by podle ruského prezidenta měl přestat vnucovat jiným zemím své principy a pravidla. „Doufám, že pragmatismus nakonec zvítězí a Západ se zbaví ambicí a snah vybudovat světová kasárna, ve kterých by všechny srovnal do jedné latě, nařídil jednotná pravidla chování a života společnosti," řekl. „Doufám, že Západ začne budovat vztahy na základě rovnoprávnosti, vzájemného respektování zájmů," dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…