Putin přistoupil na čínský mírový plán. Varoval Západ. Se Si Ťin-pchingem podepsal strategické dohody

21.03.2023 18:40 | On-line

Ruský prezident Vladimir Putin se domnívá, že čínský mírový plán by mohl být základem urovnání konfliktu na Ukrajině. Zároveň však dodává také to, že dosud nevidí ochotu Západu a Kyjeva jednat v tomto směru. Putin to řekl po dnešním jednání s čínským vůdcem Si Ťin-pchingem v Moskvě.

Putin přistoupil na čínský mírový plán. Varoval Západ. Se Si Ťin-pchingem podepsal strategické dohody
Foto: Repro Kremlin.ru
Popisek: Prezident Ruské federace Vladimir Putin

Západ chce podle ruského prezidenta Putina bojovat až do posledního Ukrajince, přenesla jeho slova zahraniční média, včetně BBC. Si po dnešním jednání s ruskou hlavou státu uvedl, že čínský postoj je nestranný. „Chtěl bych zdůraznit ohledně ukrajinského urovnání, že se trvale řídíme principy Charty OSN a zastáváme objektivní a nestranný postoj,“ prohlásil čínský prezident. Čína se podle něj snaží aktivně pomáhat tomu, aby obě znepřátelené strany uzavřely příměří a začaly spolu jednat. Peking se podle jeho slov zasazuje o mír a dialog.

Oba vůdci podle tiskových agentur vydali společné prohlášení proti „všem jednostranným sankcím“ vyhlášeným s opomenutím Rady bezpečnosti OSN, kde Rusko i Čína patří mezi pět stálých členů s právem veta. Vyzvali také Spojené státy, aby přestaly rozvracet globální strategickou stabilitu, a varovali před zhoršováním krize na Ukrajině a jejím přechodem do „nekontrolovatelné fáze“.

V Kremlu dnes Putin a Si také podepsali rámcové dohody o rozšíření strategického partnerství a o strategické spolupráci. Si Ťin-pching ocenil „konstruktivní jednání“ s Putinem a hovořil o rozšíření obchodní a ekonomické spolupráce s Ruskem. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

USA A NATO VARUJÍ ČÍNU, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusenikolkamor , 21.03.2023 19:21:13
Tak větší nestoudnost a drzost jsem ještě nezažil. Minulý týdem USA a dnes šéf NATO Stoltenberg varují Čínu před dodávkami zbraní do Ruska. Tyto "mírumilovné" spolky, které v současné době už asi od roku 2014 vyzbrojují nacistický režim na Ukrajině a vyprovokovaly Rusko k vpádu na Ukrajinu, dále už desetiletí vyzbrojují teroristické organizace za účelem svrhnutí neposlušných vlád (Afganistán, Irák, Libye. Sýrie a mnoho dalších včetně ISIS), rozpoutaly po celém světě desítky válek s milióny mrtvých mají tu DRZOST varovat ČLR, že nesmí vyzbrojovat Rusko?????? Chápe tuhle nestoudnost a pokrytectví někdo? To jako, že USA a NATO si mohou dělat ve světě cokoliv, napadat neposlušné země, vraždit a zabíjet v těchto zemích, vyzbrojovat spřátelené teroristy, udělovat sankce a embarga, vyzbrojovat Ukrajinu a tím eskalovat válku a na druhé straně ZAKAZUJÍ Číně a ostatním zemím aby jakýmkoliv způsobem podporovaly Rusko. Takže největší válečníci světa budou rozhodovat, kdo koho má podporovat a kdo ne? Stále se považují za hegemona a četníka světa, kteří údajně mají právo rozhodovat o všem. Čína ani Rusko si to samozřejmě nenechají líbit a USA jsou z toho nepříčetné a sankce, výhrůžky a varování budou následovat. To je politika, kterou schvaluje EU včetně kolonie ČR. NEHORÁZNÉ....

|  6 |  0

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…