Putin řekl jasné slovo, co se prý dělo v Kerčském průlivu. Trump z druhé strany světa pohrozil

28.11.2018 17:14

Napětí mezi Ruskem a Ukrajinou stále neopadá. Ruský prezident Vladimir Putin a ukrajinský premiér Petro Porošenko pokračují ve válce slov. Do slovní přestřelky se zapojil i 45. prezident USA Donald Trump, který ze svých úst vypustil pohrůžku směřovanou Vladimiru Putinovi.

Putin řekl jasné slovo, co se prý dělo v Kerčském průlivu. Trump z druhé strany světa pohrozil
Foto: Oficiální twitterový účet Vladimira Putina
Popisek: Prezident Ruské federace Vladimir Putin

ČTK přináší informace o tom, že napětí mezi Ukrajinou a Ruskem stále neopadá. V několika ukrajinských regionech stále trvá válečný stav, ale vláda lidem žijícím v těchto oblastech vzkazuje, aby žili dál, chodili do školy, do práce nebo rodili děti. Rusko posiluje vojenskou přítomnost na ukrajinském poloostrově Krym.

„Vojenské lodě vpadly do výsostných vod Ruské federace, neodpovídaly a nebylo jasné, co se chystají udělat. Jak měli pohraničníci jednat? Kdyby jednali jinak, všichni by skončili před soudem,“ řekl Putin.

Západ se však na celý spor mezi oběma zeměmi dívá jinak. „Jasné je, že od Ruska očekáváme, že zajatí námořníci budou propuštěni, očekáváme také, že Rusko zadržené lodě vrátí,“ prohlásil na adresu 24 Ukrajinců a trojice lodí mluvčí německé vlády Steffen Seibert.

Do sporu mezi oběma zeměmi se vložil i americký prezident Donald Trump, který svému ruskému protějšku Vladimiru Putinovi pohrozil, že by mohl zrušit společnou schůzku smluvenou v rámci připraveného summitu G20 v Argentině.

Ukrajinská strana tvrdí, že ruské lodě zaútočily na ukrajinská plavidla v mezinárodních vodách. Ukrajinský prezident Petro Porošenko navíc uvedl, že Rusko posílilo své vojenské jednotky podél ukrajinské hranice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…