Rada projedná úpravy Staroměstské radnice nebo dopravní plán

07.08.2018 6:09

Pražští radní v úterý projednají dopravní plán Pražské integrované dopravy (PID), změny v dispozici Staroměstské radnice nebo studii proměny ulic Veletržní, Dukelských hrdinů, části ulice Strojnická a U Výstaviště za 762 milionů korun. Na programu jsou také granty v oblasti zdravotnictví nebo rekonstrukce běžecké trasy ve Stromovce.

Rada projedná úpravy Staroměstské radnice nebo dopravní plán
Foto: Hans Štembera
Popisek: Cyklista v Praze

Dopravní plán PID zahrnuje principy pro tvorbu dopravní politiky do roku 2020 s výhledem na následující dva roky. Mezi priority pražské dopravy patří dokončení základního silničního sítě a rozvoj veřejné dopravy v návaznosti na napojení na Středočeský kraj.

Opravy Staroměstské radnice za 130 milionů korun mají spočívat v opravách modernějších částí objektu. V pátém patře přibude bar a možnost občerstvení. Rada města má na programu také studii tzv. Letenského kříže, kterou radní neschválili na posledním jednání. Třísetstránková studie navrhuje celkovou přeměnu oblasti takzvaného Letenského kříže v návaznosti na připravovanou rekonstrukci tramvajové trati a zahrnuje úpravy chodníků, přechodů, zastávek a výsadbu téměř 200 stromů.

Rekonstrukce ve Stromovce, kterou budou radní rovněž řešit, se týká běžecké trati obkružující systém rybníků kousek od Šlechtovy restaurace. Radní mají vybrat zhotovitele stavby. Finanční prostředky na zdravotnické granty na rok 2019 by měly být 45 milionů korun.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…