Radní Lipovská udeřila: Tady máte skandály ředitele ČT Dvořáka!

05.06.2021 12:22

Ekonomka Hana Lipovská, členka Rady ČT, prohlašuje, že televizní rada dělá svou práci, a kriticky hodnotí počínání ředitele veřejnoprávní televize Petra Dvořáka. Prý se podařilo prolomit bariéru strachu a věci se daly do pohybu. Jenže podle Lipovské ztěžují práci radních skandály ředitele Dvořáka. Jaké? Hana Lipovská jich několik vyjmenovala.

Radní Lipovská udeřila: Tady máte skandály ředitele ČT Dvořáka!
Foto: Repro Facebook
Popisek: Ekonomka a radní ČT, Hana Lipovská

Členka rady ČT, ekonomka Hana Lipovská v komentáři pro sobotní MF Dnes poznamenala, že obavy vyslovené před rokem po dovolbě členů Rady ČT se nenaplnily. Pořady jako Reportéři ČT a 168 hodin nebyly zrušeny, vysílají se dál.

Ale na jejím kritickém pohledu na ředitele ČT Petra Dvořáka, jehož mají členové rady kontrolovat, se také nic nezměnilo. ČT dál vyrábí pořady, ale práci dál svěřuje externistům místo toho, aby se obracela na své kmenové zaměstnance a zadávala jim práci. A Dvořák opakovaně upozorňuje, že příjmy ČT reálně klesají. Lipovská se tomu nediví, když má ČT na tři tisíce externistů.

Když na tento problém a další podobné upozorňovala, zpočátku prý narážela na zeď mlčení podepřenou strachem.

Anketa

Je nezávislost ČT ohrožena Lipovskou, Xaverem a Matochou?

6%
94%
hlasovalo: 21348 lidí
„Jakmile to vše nová rada začala pojmenovávat, narazila na bermudský trojúhelník strachu. Generální ředitel se bojí, že bude odvolán radou. Rada se bojí, že bude odvolána Sněmovnou. A Sněmovna se bojí ČT, neboť jakýkoli kritický výrok vůči ní a jejímu řediteli je vykládán jako útok na svobodu a demokracii, jako ‚vykročení polskou a maďarskou cestou‘. V bermudském trojúhelníku strachu každá výtka beze stopy mizela,“ napsala radní.

Ale zeď strachu se podle ní postupem času začala bortit a kritických poznámek na adresu Petra Dvořáka přibývalo. Práci radních však podle Lipovské ztěžují skandály ředitele ČT.

„Několik příkladů: ministr zdravotnictví rezignoval, protože zveřejňoval neúplné a zkreslené majetkové přiznání. Veřejný funkcionář Dvořák odmítá zveřejňovat majetkové přiznání úplně. Premiér čelí kritice kvůli údajnému střetu zájmů. Společné podnikání Dvořáka se spolumajitelem PPF a televizí Nova a O2 TV Ladislavem Bartoníčkem bylo donedávna zcela přehlíženo. Teprve po deseti letech se veřejnost dozvěděla, že ČT, kterou Dvořák řídí, kupuje služby od společnosti, kterou Dvořák vlastní,“ vrátila se Lipovská k případu firmy Gopas, na který sama upozorňovala.

Dvořák navíc podle Lipovské své skandály odmítá řešit. Namísto toho se prý uchýlil ke lhaní a obstrukcím, ale stávající Rada ČT je podle Lipovské odhodlána tyto obstrukce překonat a hodlá bojovat s „chobotnicí moci“, jak to nazvala sama radní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…