Radní Prahy 6 Hořánek odchází z ANO, kandidovat bude za STAN

02.08.2018 12:32

Radní pro bezpečnost Prahy 6 Zdeněk Hořánek odchází z hnutí ANO. Nelíbí se mu rozhodování v oblastní organizaci hnutí v šesté městské části, kterou vede radní Prahy 6 Roman Mejstřík. Podle Hořánka se v organizaci vyžaduje slepá poslušnost. V podzimních volbách do zastupitelstva bude na kandidátní listině Starostů a nezávislých. ČTK o tom dnes informoval Hořánek. Vyjádření hnutí ANO ČTK shání.

Radní Prahy 6 Hořánek odchází z ANO, kandidovat bude za STAN
Foto: praha6.cz
Popisek: Logo Prahy 6

„Vzhledem k tomu, že je současné vedení oblastní organizace Praha 6 plně pod vlivem předsedy, kterému je poctivost a čestné jednání naprosto cizí, jsem nucen kromě odstoupení z kandidátky rezignovat k poslednímu červenci i na členství v hnutí ANO 2011. Jediným kritériem pro sestavování kandidátky není odvedená práce, ale slepá poslušnost výměnou za zajištěné, nebo přislíbené placené posty,“ uvedl Hořánek.

Místo na kandidátní listině pro komunální volby Hořánkovi nabídli Starostové, s nimiž je ANO na radnici Prahy 6 v koalici. „Podle nás by byla velká škoda, kdyby někdo tak důvěryhodný a profesionální měl úplně skončit v politice. Proto jsme mu po poradě vedení klubu Starostů a nezávislých nabídli místo na naší kandidátce,“ uvedl místostarosta Prahy 6 Jan Lacina (STAN).

V Praze 6 se chce na podzim o hlasy voličů ucházet 11 subjektů, což je o pět méně proti volbám před čtyřmi lety. Kandidátky podali kromě Starostů a hnutí ANO, také ODS, ČSSD, Piráti, koalice TOP 09 a lidovců, KSČM, Zelení, SPD, Krásná Praha 6 a Evropská koalice pro Prahu 6. O registraci kandidátních listin rozhodne úřad do 18. srpna.

Volby v Praze 6 na podzim 2014 vyhrála TOP 09 se ziskem 11 mandátů před hnutím ANO, které obsadilo osm křesel. ODS a Zelení získali shodně po šesti mandátech následovani Starosty s pěti mandáty, sociálními demokraty se čtyřmi, komunisty se třemi a lidovci se dvěma mandáty. Koalice TOP 09, ANO, STAN, KDU-ČSL a Zelených se změnila v listopadu 2015. Po neshodách byli odvoláni místostarostka pro dopravu Petra Kolínská a radní pro životní prostředí Antonín Nechvátal (oba Zelení). Zelení následně přešli do opozice. V čele radnice je Ondřej Kolář (TOP 09).

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …