Rakousko zděšeno. Hádejte, kdo neskutečně brutálním způsobem ublížil 80 ovcím

15.09.2016 10:12

„Kulturní obohacení“ je vedle humanitárních důvodů častým argumentem, proč by evropské země měly bezpodmínečně přijímat muslimské uprchlíky. Jak ovšem ukazuje případ z Rakouska, občas odlišné zvyky vyznavačů islámu místo obohacení budí spíš hrůzu.

Rakousko zděšeno. Hádejte, kdo neskutečně brutálním způsobem ublížil 80 ovcím
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ovce na pastvě

Internetové vydání rakouského deníku Krone píše s neskrývaným pobouřením o masakru devětasedmdesáti ovcí na pastvinách ve východním Štýrsku. Všechna zvířata byla usmrcena v rámci rituální porážky, která je uplatňována mezi muslimskými věřícími. Jak Krone informuje, na místě se válely zdechliny zvířat, špinavé kůže a celý prostor byl doslova zalitý potoky krve. Rituální porážka zvířat bez narkózy je přitom v Rakousku zakázána.

Jako jeden z pachatelů šokujícího trestného činu byl označen turecký muslim a po dalších jeho komplicích v současné době pátrá policie. Vše se událo na pastvinách, které patří rakouskému občanovi. Ten chtěl podle svých slov prokázat svému tureckému kolegovi laskavost a na jeden měsíc mu pronajal pastviny, včetně přístřešku pro samotné ovce. „Tušil jsem, že některé z těch ovcí chce porazit, ale šokovalo mě, že jich bylo tolik.“

Majitel pastvin chtěl „muslimského řezníka“ v jeho konání zastavit. Byl ale natolik šokován rozsahem surovosti, že se nepřinutil k akci. Celkem měl 131 ovcí a patrně je chtěl zabít všechny. Bylo to pro mě dilema. Naštěstí si jeho činu všiml někdo jiný a zavolal na pomoc příslušné úřady. Sedmdesát devět ovcí sice bylo usmrceno obzvlášť surovým způsobem, ale aspoň zbylých padesát dva ovcí se podařilo zachránit.“

Celý text v němčině najdete ZDE.

Rakouský deník oslovil hned několik expertů a ochránců zvířat, kteří se ve svých postojích k zakázaným rituálním porážkám zvířat naprosto shodují a hodnotí výše zmíněný případ také z politického hlediska. Poukazují zejména na skutečnost, že jde v prvé řadě o dodržování zákona, a vyzývají soudy, aby podobným excesům v budoucnosti zabránily. „Naše zákony platí pro všechny. Jakým mukám musí být vystavena zvířata, když jde o náboženskou svobodu?“ táže se expertka Maggie Entenfellner.

Odborníci konstatují, že tento druh porážky je pro zvířata velmi bolestivý a smrt může následovat až po několika minutách. Často se dokonce stává, že podříznutá zvířata vstávají a v agónii pobíhají okolo. „Proto zákon stanoví, že zvířata musí být omráčena ihned po proříznutí hrdla. Tím, co se stalo ve Štýrsku, jsme já i moji kolegové absolutně pobouřeni. Dávno přece nežijeme ve středověku. Očekávám, že soudy budou v tomto případě jednat s maximální tvrdostí,“ říká Entenfellner.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…