Rakušan: Hledají na mě špínu. Slonková: Jde to od ANO

11.08.2021 9:46

Předseda STAN Vít Rakušan prý už několik měsíců slýchává z různých směrů, že se na něj hledá „špína“, ve které bude vyválen těsně před volbami, aby klesly šance koalice Pirátů a Starostů na solidní volební zisk. Rakušan prý už učinil některá opatření, aby uchránil svou rodinu. Ačkoli sám Rakušan říká, že se k němu tyto informace dostávají z různých směrů, novinářka Sabina Slonková bez okolků ukázala prstem na šéfa hnutí ANO Andreje Babiše.

Rakušan: Hledají na mě špínu. Slonková: Jde to od ANO
Foto: Facebook
Popisek: Andrej Babiš ve svém pořadu Čau lidi

Anketa

Kdo v Ústeckém kraji vyhraje volby?

hlasovalo: 9093 lidí

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš se už několik měsíců ostře vymezuje vůči Pirátům. Obviňuje je z toho, že chtějí českou suverenitu prodat do Bruselu a z řady dalších věcí. Do bojových pozic vyhrotil i debatu o pirátském nanuku a ANO zmrzlině.

Jenže novinářka Sabina Slonková na serveru Neovlivní.cz napsala, že hlavní nebezpečí Babiš nevidí v Pirátech, nýbrž v hnutí STAN Víta Rakušana, které by mu mohlo odlákat podstatnou část voličů. Proto měl podle Slonkové vydat rozkaz, aby se na Rakušana našla nějaká „špína“.

„Zadání znělo, najděte něco na Rakušana. Šéf ho skutečně nesnáší,“ uvedl pod podmínkou anonymity jeden ze spolupracovníků premiéra. A jeho slova pak potvrdil další člověk, který je zapojen do předvolební kampaně hnutí ANO.

Slonková k tomu dodala, že si Andrej Babiš sbíral informace i na lidi ze svého hnutí, např. na exposlance Ladislava Šincla. Na toho měl údajně vytáhnout pověstnou složku s texty o jeho osobě.   

A své o tom prý ví i sám předseda STAN Vít Rakušan.

„Už několik měsíců dostávám zprávy z prostředí bývalých policistů, že je poptávka po mém sledování. Zadavatel se v různých verzích liší. Ale vždy se jedná o politického konkurenta. S informací jsme naložil tak, abych co nejvíce ochránil bezpečí své rodiny. Také se ke mně dostávají zprávy, že se na mě v září chystá masivní diskreditační kampaň. Náš slogan ‚Lžou o nás, protože se bojí‘ dostává další rozměr,“ napsal na Facebooku. 

Uznal, že politiku lze dělat tvrdě, ale důrazně odmítl, že by do toho patřilo i hledání špíny a zatahování rodiny do kampaně. A rád by věděl, co na článek Slonkové řekne Andrej Babiš. Šéfa hnutí ANO proto vyzval, aby se k informacím vyjádřil. Ten prozatím mlčí,

„Stejně tak vyzývám politické konkurenty, abychom naši zemi neposouvali do čistého mafiánského státu a raději se snažili lidem nabídnout budoucnost. Informace o mém sledování, sbírání informací o mém soukromí a způsob jakým, se k tomu postaví odpovědné orgány, může hodně napovědět, nakolik je tento stát definitivně zprivatizován. Metody připomínají práci STB a nějak tuším, že jistý styl práce se nezapomíná. Co se v mládí naučíš… však to znáte. Nemám za sebou korupční kauzy a skandály, je potřeba je vyrobit,“ pokračoval Rakušan.

Nikoli poprvé také prohlásil, že pro STAN je nepředstavitelné s Babišem spolupracovat po volbách.

Reagujte, vyzval Vít Rakušan Babiše

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…