Rath o svém politickém stylu: Urážím, abych poznal

05.02.2011 21:52

Středočeský hejtman David Rath je známý svou ostrou rétorikou. Mnozí o něm dokonce tvrdí, že uráží, kudy chodí. On to ale vnímá jako strategii.

Rath o svém politickém stylu: Urážím, abych poznal

"Je dobré dostat politické soupeře pod psychologický tlak, protože pod ním se objeví jejich pravá povaha," hájil se Rath pro server iDNES.cz. "Věci veřejné neustále hovoří o slušnosti v politice a novém politickém stylu a pak dostane pan Bárta hysterický záchvat a křičí na mě, že jsem ruský gubernátor a bigamista."

Jeho styl je prý možná "drsnější, sarkastický, ironický, leckoho zvedne ze židle, ale je jednoznačný". Narozdíl od stylu jednoho z jeho největších kritiků, spolustraníka a současného místopředsedy ČSSD Milana Urbana.

Prostituční styl Milana Urbana

"Politický styl Milana Urbana bych nazval prostituční. Je představitelem té skupiny nebo platformy, která by se chtěla domluvit i s ODS, prostě s každým. To je politika, jakou měli kdysi lidovci. Jste v každé vládě, je jedno s kým, hlavně když jste u toho a máte z toho výhody," řekl Rath.

On je prý raději vyhraněný, nemusí být u všeho. "Nám škodí politický styl dovolených v Toskánsku za peníze ČEZ nebo se roky nechávat vydržovat panem Charouzem," podotkl. Plány má stále stejné - pokud ho jeho organizace nominuje na místopředsedu strany, bude kandidovat. Pokud ne, nic se neděje.

Čtěte:

O čem se diskutuje na konferenci ČSSD? O Rathovi a jeho aroganci

Rathův Dolejš obhájil. Navzdory Urbanově kritice

Rath nazval Kalouska opilcem, zaplatí pokutu deset tisíc

Kalouskovy abstinenční kapky aneb jak Rath rozdával slivovici

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…