Rath se hodlá dál domáhat spravedlnosti. Soud prý kauzu zdržoval

23.07.2015 16:42

Bývalý poslanec a středočeský hejtman David Rath je přesvědčen, že dnešní rozsudek soudu, který mu zatím nepravomocně uložil za korupci 8,5 roku vězení a propadnutí mnohamilionového majetku, byl dopředu připravený. Je rád, že byl zrušen trest smrti. Proti verdiktu se odvolá, zopakoval dnes Rath novinářům v Hostivici, kde žije a pracuje jako lékař. Svou advokátku zatím měnit nehodlá. Rath se dnes vyhlášení rozsudku nezúčastnil.

Rath se hodlá dál domáhat spravedlnosti. Soud prý kauzu zdržoval
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Rath se rovněž vyjádřil k délce trvání svého případu, kterým se Krajský soud v Praze zabývá od srpna 2013. Zdržování podle něj nemá na svědomí pouze on, ale i soud. Uvedl, že sám měl jen virózu a úraz na kole. Vše podle Ratha zkomplikoval strýc soudce Roberta Pacovského, který případ řešil, právník Michal Pacovský.

Kvůli Michalu Pacovskému Rath letos vypověděl plnou moc svým předchozím advokátům Adamu Černému a Romanu Jelínkovi. Pacovský ale od obhajoby ustoupil a soud přidělil Rathovi obhájkyni ex offo, tedy z moci úřední. Stala je jí advokátka Marcela Ondřejová.

Bývalý poslanec podle soudu bral úplatky při zakázkách na opravy staveb a modernizaci nemocnic

Rath zopakoval i další věci ze své závěrečné řeči. Zmínil opět údajnou angažovanost bývalého ministra vnitra Jana Kubiceho, exministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila a některých policejních složek v jeho případu

Bývalý poslanec podle soudu bral úplatky při zakázkách na opravy staveb a modernizaci nemocnic. Zatím nepravomocně jej soud za to potrestal vedle 8,5 roku vězení peněžitým trestem zhruba 20 milionů korun. Tento trest se týká osmi milionů zabavených při domovní prohlídce, sedmi milionů, které měl Rath v krabici od vína při zatčení policií v polovině května 2012 v Rudné u Prahy, pěti milionů, které má v úschově u advokáta na účtu, a částky 44.500 eur. Žalobce navrhoval propadnutí veškerého majetku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…