Rath zřejmě sčítá chyby svého soudce a pak mu to prý spočítá

23.05.2015 9:29

David Rath zřejmě sčítá chyby soudce Roberta Pacovského, aby mohl svůj případ hnát až k evropskému soudu do Štrasburku. Vyplývá to z vyjádření, která bývalý středočeský hejtman uvedl v rozhovoru pro dnešní Mladou frontu Dnes.

Rath zřejmě sčítá chyby svého soudce a pak mu to prý spočítá
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Rath také v rozhovoru chválí své bývalé advokáty Adama Černého a Romana Jelínka, kterých se před několika dny zbavil, aby si na svou obhajobu najal advokáta Michala Pacovského, strýce svého soudce Roberta Pacovského. Advokát Pacovský ale krátce poté, co Rathovu obhajobu přijal, ji zase odmítl. Nyní Rathovi přidělil soud právníka na státní útraty.

Podle listu se Rath při komentování těchto událostí podřekl, i když u něj nikdy není jisté, zda nešlo o trik. Jde o toto Rathovo vyjádření: „Po mně nikdo nemůže chtít, abych řešil chyby strýce a synovce Pacovských. Já je naopak mapuji a pak je předložím dál k nějakému posouzení. Uvidíme, jak se na to budou dívat za pár let ve Štrasburku,“ uvedl Rath.

Přišel také s teorií, že strýc-advokát a synovec-soudce Pacovští proti němu zosnovali plán, jak ho odříznout od původních právníků.

Rath v rozhovoru také vysvětluje, proč vyloučil variantu, že by před vězením utekl do ciziny. „Zemí, odkud vás nevydají do Česka, moc není. Skoro není kam utéct. Abych žil mezi domorodci na Papui-Nové Guineji nebo mezi Pygmeji nebo v amazonském pralese a běhal tam se zástěrkou z listí, tak na to jsem asi příliš zjemnělý typ,“ řekl Rath.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…