Ratha vydat. Poslanci byli jednotní

03.09.2012 18:37

Sněmovní mandátový a imunitní výbor podle očekávání doporučil poslancům vydat Davida Ratha ke stíhání v případu údajných úplatků při nákupu vybavení pro středočeské nemocnice.

Ratha vydat. Poslanci byli jednotní
Foto: Radmila Zemanová-Kopecká
Popisek: John s Drastichovou na zasedání Mandátového a imunitního výboru

Novinářům to řekli členové výboru. Rath před výborem uvedl, že chce být vydán. Sněmovna rozhodne o věci zřejmě ve středu.

Bývalý středočeský hejtman Rath, jenž je ve vazbě kvůli obvinění v souvislosti s podezřením z korupce u opravy buštěhradského zámku, vinu popírá. V tiskovém prohlášení sdělil, že nikdy žádné peníze nevzal; v pozadí vidí ministra vnitra Jana Kubiceho. Jeden z poslancových advokátů Roman Jelínek novinářům řekl, že podle Ratha je jediným způsobem, jakým prokázat nevinu, řádný soud.

Výbor schválil doporučení sněmovně podle předsedy VV Radka Johna jednomyslně. "Všichni se shodli na tom, že by bylo zcela absurdní zabránit policii vyšetřit veškerá podezření," řekl novinářům. Očekává, že soud bude "právní bitva s mnoha zápletkami". 





Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…