Rázná slečna Vičanová, která u Jílkové hájila Zemana: Na Ukrajině se odehrávají politické vraždy a Západ mlčí

05.05.2015 16:23

Na dvojí metr, který používají západní země ohledně politických vražd v Rusku a na Ukrajině, poukázala aktivistka Jelena Vičanová z neformální skupiny Skuteční přátelé Ruska v proslovu, který pronesla na shromáždění na Staroměstském náměstí v Praze. To proběhlo u příležitosti prvního výročí oděského masakru.

Rázná slečna Vičanová, která u Jílkové hájila Zemana: Na Ukrajině se odehrávají politické vraždy a Západ mlčí
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Ukrajina

Vičanová promluvila o sérii politických vražd na Ukrajině a naznačila, že některé z nich byly maskované jako sebevraždy. „Tyto odsouzeníhodné činy spolu úzce souvisejí a nesou společné znaky. Hlavním je lhostejnost takzvaného civilizovaného mezinárodního společenství ke smrti jednoho každého člověka, který na Ukrajině zemřel pro odlišný, neoficiální názor,“ podotkla.

Následně vyjmenovala řadu jmen lidí, kteří podle ní zemřeli, protože byli nepohodlní a vystupovali proti nové ukrajinské vládě a proti údajnému teroru, který podle Vičanové kyjevská vláda nastolila s tichým souhlasem EU a USA.

Bývalá šéfka FNM se zastřelila, zástupci velitele policie selhalo srdce, prokurátor Oděsy vypadl z okna...

Jmenovala například bývalou šéfku Fondu národního majetku Valentinu Semenjuk-Samsoněnko, která se údajně zastřelila ve svém domě 27. srpna 2014. Také Sergeje Valtera, primátora města Melitopol a člena opoziční Strany regionů, který se údajně oběsil ve svém domě 25. února 2015.

Zmínila i smrt Alexandra Bordjuga, zástupce velitele policie v Melitopolu. Příčinou jeho skonu bylo údajně náhlé selhání srdce 25. února 2015.

Bývalý šéf Fondu národního majetku a v minulosti člen Nejvyšší rady Michail Čečetov údajně sám vyskočil z okna svého bytu 25. února 2015.

Prokurátor z Oděsy Sergej Melničuk údajně vypadl z okna 15. března 2015.

Vraždy se nevyhýbají ani novinářům

„Zatím poslední obětí je opoziční novinář Oles Buzina, který byl zastřelen u vchodu domu, kde bydlel, 16. dubna 2015,“ řekla Vičanová s tím, že v poslední době byli také zavražděni novináři Sergej Suchobok a Olga Morozová.

Vičanová poukázala na to, že politici a oficiální představitelé Západu k těmto vraždám mlčí. A to přesto, že v jiných případech, jako je vražda ruského opozičního politika Borise Němcova, volají po rychlém vyšetření. „A s ústy plnými demokracie, západních hodnot a lidských práv dělají unáhlené závěry a hlasitě a neuváženě odsuzují, ať už na základě své vlastní hlouposti a omezenosti, nebo, a co je horší, na přímý rozkaz jisté nejmenované ambasády,“ uvedla Vičanová.

Vyjádřila také nesouhlas s postojem české vlády, který nazvala zbabělým a skandálním. Česká vláda se podle ní nezmůže ani na minimální protest proti těmto zločinům. Velmi ostře se vyjádřila na adresu vládního zmocněnce pro energetickou bezpečnost Václava Bartušky: „Jsme šokováni tragikomickými prohlášeními některých evidentně smyslu zbavených politiků, jako je pan Bartuška.“

Celý projev Jeleny Vičanové je ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…