Reakce na Notre-Dame: Běloši, vaše hnusná stavba. Nezajímá! šokují. A víte, co se dělo v roce 2016?

16.04.2019 9:05

Požár v pařížské katedrále Notre-Dame vzbuzuje celou řadu emocí. Bylo by však chybou domnívat se, že jsou to pouze emoce negativní, mezi některými skupinami lidí je neštěstí vnímáno spíše jako důvod k radosti, čehož si všímá například americký konzervativní server Breitbart. Jen čas ukáže, zda budou i radostné reakce vyhodnoceny jako závadné a zda jejich autoři budou čelit vyšetřování.

Reakce na Notre-Dame: Běloši, vaše hnusná stavba. Nezajímá! šokují. A víte, co se dělo v roce 2016?
Foto: Repro Facebook
Popisek: Požár francouzské katedrály Nortre Dame

Dopady pondělní francouzské tragédie jsou sledovány po celém světě, a zatímco západní svět truchlí, někteří lidé, zdá se, mají z požáru spíše radost. V době sociálních sítí je velice jednoduché sledovat tzv. „přes půl světa“ prakticky cokoliv, stejně tak je možné se k tomu vyjádřit, například pomocí emotikonů. Uživatel Twitteru Damien Rieu si všiml záplavy smějících se emotikonů od uživatelů Facebooku, kteří sledovali živý přenos požáru Notre-Dame. „Hádejte, kdo má z toho ohně radost,“ poznamenává naštvaně Rieu k záznamu, který uveřejnil na svém twitteru. Je z něj patrné, že jde převážně o muže s arabsky znějícími jmény.

 

Následující video na serveru YouTube dokládá pobavené reakce více než tisícovky uživatelů Facebooku. „To je jejich pravá tvář,“ poznamenává uživatel Tokugawa.

Uživatelka Usha Brown nemá pro Francouze příliš pochopení: „Nikoho vaše hnusná stavba nezajímá. Zkuste si žít po celé roky jako cíl rasistických útoků a pak dejte vědět, jaké to je. Vy běloši jste přecitlivělí.“

Anketa

Prospívá Vratislav Mynář prezidentu Zemanovi?

20%
80%
hlasovalo: 2258 lidí

Samotná katedrála Notre-Dame byla v nedávné minulosti terčem několika pokusů o útok. V září 2016 před ní bylo objeveno auto se sedmi kanystry benzinu a s texty v arabštině. Policie v souvislostí s tím zadržela tři ženy, přičemž jedna z nich byla zasnoubená s Adelem Kermichem, jedním z útočníků, kteří v roce 2016 v kostele v Normandii zavraždili 85letého kněze Jacquese Hamela podříznutím hrdla a vážně zranili dalšího muže ve věku 86 let.

O rok později došlo před katedrálou k napadení policisty kladivem, policisté útočníka posléze postřelili. Jednalo se o novináře Farida Ikkena, vyšetřovatelé později v jeho bytě měli nalézt nahrávku, na které Ikken slibuje věrnost ISIS.

Breitbart informoval ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…