Řebíčkova korupce je u ledu. Trestný čin prý nespáchal

25.03.2011 10:18

Někdejší ministr dopravy Aleš Řebíček, jehož firma zbohatla v době, kdy byl ve funkci, se prý ničeho trestného nedopustil. Alespoň tak to prezentuje policie, která jeho vyšetřování odložila.

Řebíčkova korupce je u ledu. Trestný čin prý nespáchal

"Nebylo zjištěno podezření ze spáchání trestného činu. Věc byla uložena ad acta," řekl Hospodářským novinám mluvčí protikorupční jednotky Roman Skřepek. Nikdo se přitom ani neobtěžoval exministra vyslechnout.

"Kromě toho, co se kdysi psalo v novinách, jsem neměl žádnou informaci," sdělil Řebíček redakci HN. "Nikdo, ani policie, mi nesdělil, čím jsem se měl provinit, a nikdo, ani policie, se mě na nic neptal."

Jediný detektiv. Ale nic jsme nepodcenili

Na celé vyšetřování byl navíc nasazen jediný detektiv. Skřepek ale popírá, že by se útvar dopustil nějaké chyby. "Útvar se obdrženým podnětem zabýval, prověřil všechna možná podezření a rozhodl o uložení věci v souladu s platnými předpisy," uvedl.

Řebíček čelil podezření, že jeho firma Viamont těžila z jeho funkce ministra dopravy v Topolánkově vládě. Do té doby totiž byla nevýznamná a ve ztrátě, kdežto v době, kdy Řebíček křeslo opouštěl, byla prudce zisková. Od státu měla inkasovat až 14 miliard korun.

Čtěte:

Řebíček opět pochybně inkasoval

Exministr Řebíček údajně uplácel za mlčení

Řebíček je opět v podezření. Viamont dostal "kšeft" od státu

Foto: oficial

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…