Ředitel divadla napsal Babišovi: Kdyby ČR byla firma a vy můj šéf, hned teď vám dám výpověď

13.07.2018 16:35

Kandidát STAN do zastupitelstva města Zlín a ředitel Městského divadla Zlín Petr Michálek napsal otevřený dopis předsedovi vlády Andreji Babišovi, ve kterém ho žádá o rezignaci a také o to, aby společně s prezidentem Milošem Zemanem učinili co nejrychlejší kroky k vypsání předčasných voleb. „Vážený pane premiére, kdyby byla Česká republika vaše firma, už bych dal dávno výpověď,“ píše autor v dopise, který v plném znění zveřejnil i na své facebookové stránce.

Ředitel divadla napsal Babišovi: Kdyby ČR byla firma a vy můj šéf, hned teď vám dám výpověď
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval vládu Andreje Babiše. Již podruhé

Hned v úvodu svého psaní Michálek nezapomněl premiérovi poblahopřát k vyslovení důvěry jeho vládě. Uznal, že je pro naši zemi dobře, že máme po 264 dnech od voleb legitimní vládu, kterou po jednoznačném vítězství ve volbách oprávněně vede. „Zároveň mi dovolte, abych vás právě dnes vyzval k rezignaci na post premiéra vlády ČR. Současně vás žádám, abyste společně s panem prezidentem učinil co nejrychlejší kroky k vypsání předčasných voleb,“ dodal.

Naše země má totiž podle Michálka mnoho problémů a můžeme se přít o to, které to jsou, jak je řešit, či v jakém pořadí je řešit. „Podle mého názoru je tu ale jeden problém, který stojí nade všemi, a který vy, pane premiére, obávám se, nevidíte. Ten problém se jmenuje ‚komunismus v nás‘,“ zdůraznil a doplnil, že čím více se pohoršujeme nad spoluúčastí komunistů na vládě, čím více oživujeme myšlenky na postavení komunistické strany mimo zákon, tím více zapomínáme, že podstata nebezpečí je v nás samotných.

Nezapomněl proto připomenout ani Babišovo již známé heslo, že chce stát řídit jako formu. „Kdyby byla Česká republika vaše firma, už bych dal dávno výpověď. Ne proto, že s vámi nesouhlasím v tolika věcech, ale proto, že jsem po čase pochopil, že vy ten hlavní problém prostě nevidíte a i tato má slova pravděpodobně chápete jako ‚kecy‘,“ vysvětluje ředitel Městského divadla s tím, že Babiš je esence monopolu a esence komunismu v nás. „A protože ten, kdo chce vyjít z Matrixu, nemůže být zároveň Matrix sám, vyzývám vás ve jménu budoucnosti naší země k rezignaci,“ zopakoval svou výzvu směrem k předsedovi vlády.

Den kdy Babišův kabient získal důvěru Poslanecké sněmovny pak Michálek označil za den, kdy naše země prohrála. „Ať vybudujete cokoli, podstatné přece je, na jakých základech bude vaše práce stát. Jediné řešení je vaše velkorysé gesto. (Ta zpravidla přicházejí v nejméně očekávanou chvíli, ve vašem případě by to bylo v okamžiku vašeho momentálního vítězství.) A nové volby,“ dodal.

Ač koluje mnoho názorů, že by případné nové volby, dopadly stejně, Michálek je opačného mínění hned ze dvou důvodů. „Vy byste měl příležitost říct voličům, že svým hlasem v demokratické zemi nerozhodují o vaší vině či nevině. Že se cítíte nevinen, že věříte, že budete očištěn a že věříte v právní systém naší země. A že v zájmu boje proti korupci považujete za nemožné, aby premiér byl trestně stíhaná osoba,“ píše v dopise Michálek.

„Další strany by na tento váš postoj jistě reagovaly. Navíc by druhým pokusem získaly díky dosavadní patové zkušenosti od svých voličů o poznání větší manévrovací prostor, a tím i větší koaliční potenciál,“ je si jistý Michálek. Na závěr pak doplnil, že i kdyby byl výsledek hlasování matematicky stejný, byla by mnohem větší šance na vznik vlády, která bude díky pluralitě názorů s komunismem v nás bojovat a ne ho živit.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…