Ředitelku Nemocnice Na Bulovce Vrbovskou ministr Vojtěch odvolal. Vedením nemocnice dočasně pověřil Nováka

26.01.2018 15:09

Ministr zdravotnictví v demisi Adam Vojtěch (za ANO) odvolal ředitelku pražské Nemocnice Na Bulovce Andreu Vrbovskou a řízením nemocnice dočasně pověřil jejího statutárního zástupce Františka Nováka. Důvodem odvolání Vrbovské byla závažná zjištění, která se týkala její osoby a řízení nemocnice, sdělila dnes ČTK mluvčí ministerstva Gabriela Štěpanyová. Potvrdila tak informace České televize, která na odvolání Vrbovské upozornila.

Ředitelku Nemocnice Na Bulovce Vrbovskou ministr Vojtěch odvolal. Vedením nemocnice dočasně pověřil Nováka
Foto: archiv A. Vojtěch
Popisek: Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Podle mluvčí Vrbovská po zmíněných zjištěních ztratila ministrovu důvěru. „Zjištění vedla ke ztrátě důvěry ministra a budou v nejbližší době důsledně prošetřena. S ohledem na povahu zjištěných skutečností nelze do doby ukončení šetření poskytovat žádné bližší informace,“ uvedla mluvčí.

Doplnila, že Ministerstvo zdravotnictví, které nemocnici provozuje, vyhlásí výběrové řízení na nového ředitele a zahájí kontrolu finančních operací nemocnice.

Ministr v prosinci po uvedení do funkce novinářům řekl, že vedle změn ve svém úřadu bude zvažovat i změny v přímo řízených organizacích, jako jsou například fakultní nemocnice. Některé podle něj nemají dobré výsledky.

Vrbovská byla ve funkci od prosince 2013.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…