Rektor UK mobilizuje studenty proti Dobešovi. Rozeslal dokument

26.02.2012 23:05

Neshody mezi ministrem školství Josefem Dobešem a rektorem Univerzity Karlovy Václavem Hamplem naplno propuknou tento týden. Studenti dopředu avizovali "Týden neklidu" a rektor se jim snaží všemožně vyjít vstříc.

Rektor UK mobilizuje studenty proti Dobešovi. Rozeslal dokument
Foto: ČT
Popisek: Václav Hampl, rektor UK

Za tímto účelem Hampl vyhlásil na středu rektorské volno a vyzval pracovníky fakult Univerzity Karlovy, aby uzpůsobili výuku ve středu tak, aby se studenti mohli zúčastnit plánovaných akcí.   

 

Podle plánu

Během pondělí a úterý se odehraje Noc univerzit, dál jsou v plánu pouliční protesty, další přednášky, veřejné diskuze, workshopy a bohatý doprovodný kulturní program. Ústřední událostí Týdne má být protestní pochod, který je svolán na středu 29. 2. od 10 hodin na náměstí Jana Palacha v Praze. Do pochodu se podle údajů z facebookové výzvy přihlásilo už téměř dva a půl tisíce účastníků. Organizátorům vadí, že vláda svými kroky staví vzdělání na roveň byznysu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…