Řeporyjec Novotný si opět vyskočil na poslance Foldynu. Došlo i na šaškárnu s duhovou vlajkou

16.12.2019 19:43

Ještě před videem, ve kterém se Pavel Novotný rozhodl osvobozovat Rusko, vracet Krym a věšet Sergeje Lavrova, se řeporyjský starosta navážel do poslance Jaroslava Foldyny za jeho vystoupení v show Jiřího Ovčáčka. A poslanec mu to vrátil slovy o „pouťovém mrzákovi“. A nebyl sám, kdo měl k Novotnému komentář. Generál Kostelka už vybízí ministra zahraničí, ať udělá pořádek.

Řeporyjec Novotný si opět vyskočil na poslance Foldynu. Došlo i na šaškárnu s duhovou vlajkou
Foto: Repro Facebook
Popisek: Poslanec Jaroslav Foldyna a starosta Řeporyjí Pavel Novotný

O tom, jaký názor na sebe mají řeporyjský starosta Novotný a poslanec Jaroslav Foldyna jsme vás již několikrát informovali. Ještě předtím, než se Pavel Novotný začal připravovat na svůj rozhovor s reportéry TV Zvezda, se zřejmě začetl do článku serveru iDNES o Foldynově návštěvě v show Jiřího Ovčáčka. Dle článku Foldyna v show Jiřího Ovčáčka podporoval nepravdivý výklad dějin, například, že Praha byla osvobozena až 9. května 1945 sovětskými vojsky. Rovněž počet obětí sovětských vojáků je prý třeba kontextualizovat.

Anketa

Chcete, aby Mikuláš Minář vstoupil do politiky?

4%
96%
hlasovalo: 18306 lidí

Podle historika Víta Smetany z Ústavu pro soudobé dějiny Akademie věd České republiky utrpení národů SSSR v letech války – vinou nacistické brutality, ale též stalinských represí – nikdo nezpochybňuje, píše iDNES. „Ovšem bojové ztráty Rudé armády, tedy asi 10 milionů padlých, je potřeba kontextualizovat. V globální válce let 1939–45 vyřadili západní spojenci z boje zhruba stejné množství jednotek Osy jako Rudá armáda, ovšem za zhruba desetinových vlastních ztrát,“ uvedl.

„Sovětské velení totiž opakovaně projevovalo totální neschopnost, a to i vlivem grandiózních čistek v důstojnickém sboru z let 1937–38, a téměř až do konce války též naprostou neúctu k lidskému životu, včetně vlastních vojáků, vycházející z přesvědčení, že Sovětů je přece ‚mnogo‘,“ dodal. K Foldynovým slovům měl iDNES i další poznámky, a sice, že šíří dezinformační maily a sdílí zprávy ze serveru Sputnik.

„Foldyna je blbeček, šajlalajlalaj a má ho ještě menšího než já, šajlalajlalaj,“ cítil potřebu se vyjádřit Novotný a k Foldynově jménu přidal duhovou vlaječku LGBT, se kterou později operoval i před reportáží Zvezdy. Po reakci jednoho ze čtenářů se ještě nechal slyšet, že Foldyna je ostudou homosexuální komunity.

„Quasimodo české ‚politické‘ scény mě potěšil, jak se hlásí o titul pouťový mrzák roku. Cirkusu ODS přeji dobré tržby,“ vzkázal poslanec Foldyna.

Bývalý ministr obrany a velvyslanec v Rusku Miroslav Kostelka měl také na adresu Pavla Novotného pár slov, konkrétně k jeho vtipům o tom, co udělá, až vyhraje válku s Ruskem: „Lavrov je dlouholetý ministr zahraničních věcí, kterého si váží nejen Rusové, ale i řada zahraničních státníků. Novotný ani netuší, co tímhle blábolem vyvolá. Ostudu nejen v Rusku, ale i v celém světě a rozhodně i ODS. Navíc, protože nezná mentalitu Rusů, kteří se dokážou v případě, že někdo uráží Rusa, semknout, rovněž netuší, že tímhle prokazuje službu ruským politikům. Ne všichni Rusové chápou Novotného jako šaška a já bych nerad, aby se nevole Rusů přenesla na naše občany, kteří v RF podnikají nebo i žijí. Doufám, že se konečně vzmuží náš ministr zahraničí a navede pořádek.“

„Ty brďo. No, jak je vidět, Čínu už zazdili, tak teď ještě Rusko. A to bez ohledu na to, co si myslí většina,“ dodala bývalá poslankyně ČSSD Anna Čurdová.

Jeden ze čtenářů ParlamentníchListů.cz se na stanovisko ODS k Pavlu Novotnému ptal už na začátku prosince, a to senátora Miloše Vystrčila. „Mrzí mě, pane senátore, že po útoku z Ruska na pana Pavla Novotného se za něho jako strana nepostavíte a nevyjádříte mu podporu. Napravíte to?“

„Osobně se mi zdá, že Pavel Novotný se brání poměrně účinně a dostatečně svým specifickým způsobem a že v nějakém skutečném ohrožení se nenachází,“ odpověděl senátor Vystrčil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…