Resort dopravy možná připadne samotné Peake

22.11.2012 8:42

Ministr dopravy Pavel Dobeš (LIDEM) skončí ve funkci ke třetímu prosinci dílky tomu, že ho politicky popravila vlastní strana v čele s vicepremiérkou Karolínou Peake. A resort možná nakonec povede ona sama. Informuje o tom čtvrteční Právo. Dobeš oficiálně končí kvůli problémům s registrem vozidel.

Resort dopravy možná připadne samotné Peake
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně strany LIDEM Karolina Peake

„Nemohu to zcela vyloučit, ale nic podobného není ani nabídnuto, ani rozhodnuto předsednictvem strany LIDEM,“ uvedla Peake. Pokud by se taková nabídka objevila, tak by ji Peake zvážila. Jednou z možností také je, že resort povede nestranický odborník. Spekuluje se např. o jméně Petra Moose, děkana Dopravní fakulty ČVUT, který ministra dopravy dělal v úřednické vládě Josefa Tošovského.

ODS čeká. Je připravena ministerstvo obsadit

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg situaci hodnotí toliko slovy, že obsazení vládních postů je především kompetencí premiéra. Ten už jednoho kandidáta LIDEM odmítl. Jde o Roberta Vacka, který byl podle premiéra nepřijatelně propojen s někdejší bezpečnostní agenturou Víta Bárty ABL.

První místopředseda ODS a ministr průmyslu Martin Kuba (ODS) v minulosti vyjádřil přesvědčení, že by resort měla obsadit sama ODS, pokud strana Karolíny Peake nedokáže najít vhodného kandidáta. Ministr argumentuje tím, že se jedná o důležitý resort, který by měla obsadit silná strana.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…