Respekt šíří další špínu na Trumpa. Děsivý je prý dokonce už i jeho telefon

28.01.2017 17:46

Nový americký prezident Donald Trump používá zhruba pět let starý nezabezpečený telefon Samsung ve verzi S3 nebo S4 se systémem android. Upozornil na to web časopisu Respekt.

Respekt šíří další špínu na Trumpa. Děsivý je prý dokonce už i jeho telefon
Foto: Repro foto ČT24
Popisek: Donald J. Trump při prvním projevu po zvolení prezidentem USA

Autor textu upozorňuje, že jde o bezpečnostní problém. Jakýkoliv speciálně nezabezpečený telefon (bez ohledu na značku a operační systém) je před sofistikovaným útokem bezbranný. Google sice svůj operační systém pravidelně aktualizuje a v tomto ohledu patří samsungy k nejlépe opečovávaným přístrojům, ale plošné bezpečnostní záplaty ochrání jen běžné uživatele před běžnými hrozbami, píše web Respekt.cz.

Poukazuje na to, že americký prezident není běžný uživatel. Je známo, že zahraniční, tedy především ruští hackeři si s útoky na americké státní zřízení dávají velkou práci a představují velmi neběžnou hrozbu. Bezpečnostní komunita je Trumpovým telefonem znepokojená, ale to je tak všechno, co může dělat, protože neexistuje zákon, který by americkému prezidentovi nakazoval, jaké přístroje používat, podotýká server s tím, že bezpečnostní složky údajně prezidentovi nový zabezpečený telefon už dodaly, ale on jej nepoužívá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: vam

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Za atentát na Fica účtuje

5:00 „Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Za atentát na Fica účtuje

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Atentát na slovenského premiéra. Šokující zpráva! Média podsouvají…