Řev kvůli Trumpovi: Slavná herečka si dovolila jít proti většině umělců. Takhle dopadla

17.01.2017 10:28

Řevnivost mezi odpůrci a příznivci Donalda Trumpa panuje i v umělecké branži. Již před volbami se svět celebrit rozdělil podle jejich politických preferencí. Propast mezi příznivci „dobra“ a „zla“ se však nezmenšila ani po volbách. Dokazují to i reakce na herečku Nicole Kidmanovou.

Řev kvůli Trumpovi: Slavná herečka si dovolila jít proti většině umělců. Takhle dopadla
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Nicole Mary Kidman, nositelka Řádu Austrálie, je americko-australská herečka oceněná Oscarem

Většina amerických herců, zpěváků a celebrit vůbec tradičně podporuje demokraty a jejich prezidentské kandidáty. Ukázalo se to jasně i v průběhu volební kampaně, kdy se celá řada hollywoodských hvězd nechávala unášet svými emocemi a tvrdily, že se v případě vítězství „xenofoba a misogyna“ Trumpa odstěhují ze Spojených států. Přes emotivní prohlášení však nakonec „skutek utek“ a všichni zůstávají doma.

Naopak Trumpa podpořila jen hrstka umělců, mezi které patřili např. známý představitel drsných hrdinů a poslední roky i úspěšný režisér Clint Eastwood či držitel Oscara a otec Angliny Jolie Jon Voight. Před několika dny se na adresu Trumpa vyjádřila smířlivě i australsko-americká herečka a někdejší manželka Toma Cruise Nicole Kidmannová. „On byl legálně zvolen prezidentem a my bychom jej nyní měli podpořit,“ prohlásila herečka s tím, že ona osobně plně věří v americkou ústavu a demokracii.

Kidmanová to sice neřekla napřímo, ale svými výroky reagovala na starší kolegyni Meryl Streepovou, která podporovala v kampani Hillary Clintonovou a při nedávném slavnostním předávání Zlatých Glóbů se oproti zvyklostem vyjádřila také k politice a právě k Donaldu Trumpovi. Za svá smířlivá slova však ve vypjaté atmosféře před blížící se inaugurací Trumpa do prezidentského úřadu příliš pozitivních reakcí nesklidila.

Anketa

EU je bez USA a Británie odsouzena k záhubě. Přimkněme se k Trumpovi a mějme silný Visegrád, řekl Jiří Ovčáček. Co Vy na to?

hlasovalo: 11593 lidí

Především na Twitteru se po jejích slovech strhla bouřlivá vlna kritiky. Mnozí filmoví fandové Kidmanovou začali nepokrytě zesměšňovat. Jeden z nich připomněl její roli ve filmu Stepfordské paničky, kde hrála Kidmanová domácí puťku, a na závěr ještě připomněl, že byla vdaná za Toma Cruise, což podle něj hovoří za vše.

V jiném tweetu zase jeho autor napsal, že se Kidmanové definitivně „dostal botox do mozku“. Jiní vyzvali na Twitteru rovnou k jejímu bojkotu a naprosté ignoraci. Tvrdě se do Kidmanové pustil i úspěšný scenárista a režisér filmu Avengers či seriálu Kancl Joss Whedon, který se často vyjadřuje k politice a nebere si při tom servítky. Na svém twitteru zveřejnil obličej Kidmanové a vedle něj obličej panenky s nápisem „Trumpovy loutky – Sráči přicházejí“.

Kidmanová přitom paradoxně není klasickým konzervativním voličem a Trumpa možná ani nevolila. Pouze si dovolila pár dní před oficiálním uvedením Trumpa do prezidentského úřadu vyzvat k uklidnění emocí, což se vzhledem ke stále sílící protitrumpovské kampani a chystaným demonstracím přímo ve Washingtonu neodpouští. Kidmanová tak může jenom doufat, že se v nejbližší době nepřiplete do cesty „Zuřícímu býkovi“ Robertu de Nirovi, který se nechal před pár měsíci slyšet, že by dal Trumpovi nejradši pěstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ostatkový kříž v Německu plném muslimů? Toto hrozí.“ Došlo na protest před svatým Vítem

18:50 „Ostatkový kříž v Německu plném muslimů? Toto hrozí.“ Došlo na protest před svatým Vítem

„Mít milion podpisů, tak snad vyženu všechny ty antikristy z Poslanecké sněmovny,“ zasmál se v nadsá…