Řev po objevu u Pekarové a Fialy. Je ho plná Praha, ač se to vědělo

25.04.2022 8:02 | Ze sítí

Novinář Jakub Zelenka odhalil, kdo stojí za nejvlivnějšími účty na českém Twitteru. Jsou to mimo jiné i spolupracovník tiskového oddělení Úřadu vlády nebo mediální poradce Markéty Adamové Pekarové. Dotyčný poradce už si stěžuje, že svou identitu netajil a že z odhalení bude mít radost jen „národovecká scéna“. Ale radují se především Piráti. A vzpomínají, co všechno si s dotyčnými „užili“.

Řev po objevu u Pekarové a Fialy. Je ho plná Praha, ač se to vědělo
Foto: Hans Štembera
Popisek: SPOLU kráčí do volebního štábu po vyhraných volbách

Menší pozdvižení na sociálních sítích způsobil novinář Jakub Zelenka. Odhalil totiž, kdo stojí za několika velice známými a ve svém prostředí vlivnými účty na sociální síti Twitter. Například účet Jie Tien Ming, který se profiluje převážně jako podporovatel ODS, patří spolupracovníkovi tiskového oddělení vlády Šimonu Ehrlichovi. S Úřadem vlády ovšem dle vyjádření z ODS spolupracuje až od ledna 2022. Jinému členovi ODS patří pak účet Dojnice.

Ale profil, u kterého není na první pohled jasné, s kým má dotyčný tu čest, má i mediální poradce předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéty Pekarové Adamové Václav Ágh, který se velice tvrdě vymezuje proti všem, kdo podle něho nemají dostatečně neradi Rusko.

Ágh si nyní stěžuje: „Z těchto ‚odhalení‘ má radost jen národovecká scéna, která pak zaplavuje zprávy, jak si na nás počkaj. Novinařina pláče.“ A tvrdí, že svou identitu nikdy neskrýval.

„Jie“ pak poznamenal, že je o jeho osobu nebývalý zájem.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…