Revoluce v TOP 09. Z Kalouskova vedení zůstala je Pekarová Adamová a Ženíšek

26.11.2017 15:11

Statutární zástupkyní nového předsedy TOP 09 Jiřího Pospíšila bude dosavadní místopředsedkyně strany Markéta Pekarová Adamová. Ve volbě prvního místopředsedy získala poslankyně blízká končícímu předsedovi Miroslavu Kalouskovi 140 hlasů ze 173 odevzdaných lístků, napsala ČTK.

Revoluce v TOP 09. Z Kalouskova vedení zůstala je Pekarová Adamová a Ženíšek
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vyjeli ve dvou historických a jedné moderní tramvaji

Řadovými místopředsedy zvolil sněm TOP 09 v pražském Hotelu Don Giovanni v prvním kole senátora Tomáše Czernina 165 hlasy, bývalého poslance a dosavadního prvního místopředsedu Marka Ženíška 112 hlasy a bývalého poslance Michala Kučeru 102 hlasy. Ve druhém kole volby uspěl šéf jihomoravské TOP 09 Jan Vitula, když získal 100 hlasů, zatímco pro jeho soupeře, místopředsedu jihočeské organizace Pavla Klímu se vyslovilo 74 delegátů.

„Budu pracovat na tom, abychom v Poslanecké sněmovně byli slyšet. Budu pracovat na tom, aby TOP 09 byla i nadále soudržná,“ slíbila Pekarová Adamová v kandidátském projevu. Chce, aby si lidé TOP 09 spojovali s řešením svých každodenních starostí.

Předseda karlovarské krajské TOP 09 Lukáš Otys, který neuspěl ve volbě prvního místopředsedy proti Pekarové Adamové, neboť získal hlasy jen 33 delegátů, neprošel ani do druhého kola hlasování o obsazení postu řadových místopředsedů.

Z nejužšího vedení TOP 09 po dnešku vedle Miroslava Kalouska vypadnou Leoš Heger, Helena Langšádlová a Jitka Chalánková. Kontinuitu představují Pekarová Adamová, která byla dva roky řadovou místopředsedkyní TOP 09, a Ženíšek.

Sněm dnes ještě bude hlasovat o pěti prostých členech předsednictva a o 15 osobnostech, které doplní širší vedení strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…