Rittig pospíchá za Topolánkem a Bendlem, napsal prý ve svém deníku zabásnutý exšéf nemocnice

11.03.2015 14:10

Další výňatky z deníku bývalého ředitele pražské Nemocnice Na Homolce Vladimíra Dbalého přináší server Lidovky.cz. Bývalý šéf nemocnice je společně se svým tehdejším náměstkem Michalem Toběrným stíhán kvůli tendrům na digitalizaci chorobopisů a nákup gama nože. Sám Dbalý o svých zápiscích tvrdí, že je to směs reality a literární fikce.

Rittig pospíchá za Topolánkem a Bendlem, napsal prý ve svém deníku zabásnutý exšéf nemocnice
Foto: twitter.com
Popisek: Ivo Rittig

Dbalý si podle svých zápisků přišel k právníkům lobbisty Ivo Rittiga pro úplatek, prý se to stalo 20. ledna 2010. Píše, že dorazil do centrály, jak nazýval sídlo advokátní kanceláře Šachta&Partners, pro niž pracoval David Michal.

Začíná atak na 30 M pro ODS

„David Michal (moo) + řada témat v konsenzu, mimo jiné komerce. Trochu se mi zdá, že začíná atak na dalších 30 M z vydělaného balíku pro ODS!!! To by byl problém!!! Diskuze bude pokračovat,“ napsal si Dbalý. Server připomíná, že písmeno M používal jako zkratku pro miliony, moo byl v jeho zápiscích slangový výraz pro peníze.

Odkud se vzalo oněch 30 milionů z balíku pro ODS, už ale nevysvětluje. Podle serveru se dá předpokládat, že píše o penězích souvisejících s údajně zmanipulovanými zakázkami.

Dbalý nikdy nedaroval ODS ani korunu

Občanští demokraté odmítají, že by přijali peníze pocházející z korupce kolem Nemocnice Na Homolce: „Pan Vladimír Dbalý nikdy nedaroval ODS ani jednu korunu. Tato informace je snadno ověřitelná ve výročních zprávách, které jsou odevzdávány každý rok do Poslanecké sněmovny. ODS odmítá být s případem jakkoli spojována,“ citoval server mluvčí ODS Janu Havelkovou.

Poznámek souvisejících s občanskými demokraty si ale Dbalý zapsal více, třeba těsně před 20. kongresem ODS, který probíhal 21. –22. listopadu 2009. V té době straně šéfoval Mirek Topolánek. „Velmi rychlá schůzka v centrále s Davidem Michalem a Ivo Rittigem. Ivo utíká na meet s Bendlem a Topolánkem před nastávajícím sjezdem ODS,“ cituje server z Dbalého deníku poznámky, u nichž je datum 19. listopad 2009. Zmíněného kongresu ODS se podle serveru tehdy zúčastnil nejen Rittig, ale i další kmotrové Tomáš Hrdlička, Roman Jurečko, Pavel Dlouhý, Patrik Oulický či Alexandr Novák.

Z poznámek také vyplývá, že Dbalý u občanských demokratů hledal zastání před ministrem zdravotnictví Leošem Hegerem (TOP 09), který ho plánoval odvolat. „Volá mi Ivo Rittig, že ministr Kocourek mluvil s Hegerem a osvětloval mu situaci,“ zapsal si Dbalý 17. listopadu 2010. Zřejmě měl na mysli ministra průmyslu a obchodu ODS Martina Kocourka. Server se od Topolánka i Kocourka snažil získat reakci, ani jeden však nereagoval.

Celý text je ZDE


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…