Roithová dostala k přímé volbě prezidenta v Třeboni "kapříka"

13.01.2013 9:50

Europoslankyně Zuzana Roithová (KDU-ČSL) měla svůj volební štáb v Třeboni na jihu Čech. Na uvítanou zde od lidoveckého starosty Jiřího Houdka dostala pětikilového kapra ze sádek pod rybníkem Svět. Napsal server deník.cz.

Roithová dostala k přímé volbě prezidenta v Třeboni "kapříka"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pojďte se s námi podívat do zákulisí před prezidentskou superdebatou

Roithová starostův dar přivítala s úsměvem: „To je kapitální kousek. Stejně jako tyhle volby.“ Výsledky voleb nechtěla předem tipovat, ale pochvalovala si vysokou účast. Sama tento způsob volby hlavy státu prosazovala několik let.

Lidé podléhali průzkumům a mnoho dalo na poslední chvíli hlas Schwarzenbergovi

Podle deníku.cz se v místním volebním štábu podávalo ryze jihočeské občerstvení – kapří hranolky. Po celou dobu vládla příjemná atmosféra. „Jsem velmi potěšena, protože lidé, kteří mě dobře znají, mi dali najevo svou důvěru. A jsem ráda, že jsem tam porazila i favorita průzkumů," komentovala Roithová v průběhu soboty.

Po sečtení větší části hlasů bylo jasné, že pro Roithovou bude přímá volba neúspěchem. Volilo ji kolem pěti procent lidí. Podle kandidátky lidé hodně podléhali průzkumům a mnoho z nich dalo na poslední chvíli hlas Schwarzenbergovi.

Zeman představuje styl politiky, který odmítám

Později současnému ministru zahraničí vyjádřila podporu v příštím kole. „Miloš Zeman představuje styl politiky, který odmítám, a bylo by velmi špatné, kdyby se vrátil. Jsem ráda, že se do druhého kola dostal člověk, který má šanci ho porazit. Věřím, že Karel Schwarzenberg je volitelný pro více lidí," prohlásila Roithová.

Zdůraznila také, že by se další souboj mezi Zemanem a Schwarzenbergem neměl vnímat jako výběr mezi levicí a pravicí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…