Rozdávaly se respirátory zdarma. Vznikla tam fronta, že by hygienika švihlo

15.03.2021 16:54

Radnice začala rozdávat respirátory důchodcům. Na místě se začala tvořit okamžitě desítky metrů dlouhá fronta. Rozestupy prý tvořili, ale někteří to vzali jako setkání. Příště zavedeme bezpečnostní opatření, dušoval se starosta. Nicméně vrazili do respirátorů přes sto tisíc a jsou spokojení.

Rozdávaly se respirátory zdarma. Vznikla tam fronta, že by hygienika švihlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Respirátory FFP2 a KN95

Radnice v Kroměříži zajistila pro občany ve věku nad 70 let respirátory. V pondělí dopoledne je pak začala rozdávat. Nicméně již asi tři čtvrtě hodiny před tím, než se začalo s distribucí, se vytvořila před výdejnou početná skupina čekajících lidí.

Respirátory byly k dostání ve stanu před radnicí od deseti hodin dopoledne. Ze záznamu kamery, která místo monitoruje, je zřejmé, že už krátce po deváté se začíná tvořit fronta. Ta před desátou hodinou dosahovala již několika desítek metrů.

Situace trvala zhruba dvě hodiny, každý zájemce musel u stanu předložit občanský průkaz, aby doložil potřebný věk a také bydliště. „Je pravda, že se tam dopoledne vytvořila opravdu velká fronta,“ připustil starosta Kroměříže Jaroslav Němec. „Musím říct, že většina lidí v ní tvořila rozestupy, ale někteří to vzali jako setkání a povídali si,“ dodal.

Pro velký zájem bude radnice v distribuci údajně pokračovat také v úterý. V dalších dnech plánuje rozšířit nabídku na lidi ve věku od 65 let. „Se záměrem rozdat této věkové skupině respirátory jsem spokojený, bylo to dobré rozhodnutí. Dnes jsem nechal přiobjednat dalších 4 500 kusů,“ reagoval starosta s tím, že příště situaci zvládnou lépe.

„Uděláme ale bezpečnostní opatření a strážníci budou čekající usměrňovat, pokud bude potřeba.“ Odpoledne už si ke stanu chodili lidé průběžně, dopolední shromáždění ale neuniklo veřejnosti a fotografie z něj se rozletěly po sociálních sítích. Vedení města do respirátorů investovalo zhruba 150 tisíc korun a s akcí je celkově spokojené.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…