Rozhlas zaplatil 350 tisíc za luxusní ubytování a catering v Poděbradech. Platilo se jedno kafíčko za druhým, jedna svíčková stíhala druhou

23.09.2019 13:04

KAM JDOU VEŘEJNÉ PENÍZE Naše redakce má k dispozici smlouvu mezi Českým rozhlasem a Lázněmi Poděbrady, které od téhle veřejnoprávní instituce obdržely 351 tisíc korun za nájem, ubytování a poskytnutí cateringových služeb. Rozhlas si pronajal kongresový a koncertní sál, ubytování v luxusním hotelu Libenský a catering v restauraci Swiss.

Rozhlas zaplatil 350 tisíc za luxusní ubytování a catering v Poděbradech. Platilo se jedno kafíčko za druhým, jedna svíčková stíhala druhou
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Ve smlouvě je podstatná část informací začerněná. Sice se dozvíme, že jde o cateringové služby v restauraci Swiss, pro kolik osob bude občerstvení připraveno už ale jasné není. Ze smlouvy také plyne, že jde o: „Nájem společenských prostor (Koncertní sál a Kongresový sál) Kongresového centra Lázeňské kolonády na nám. T. G. Masaryka 654/2, 290 01 Poděbrady III a xx parkovacích míst v prostorách Lázní Poděbrady, a. s.“ Počet parkovacích míst opět nevíme. Stejné je to i u ubytování v hotelu. Ve smlouvě stojí: „Ubytování v Hotelu Libenský, nám. T. G. Masaryka 437/1, 290 01 Poděbrady se snídaní na 1 noc pro xx osob.“ Jako by se Rozhlas snažil utajit, kolik lidí se akce za více než 350 tisíc zúčastnilo.
 
Jisté je, že se jednalo o Konferenci Českého rozhlasu, jak lze vyčíst z přílohy smlouvy, ve dnech 12.-13. září. Ve smlouvě je sice rozepsána částka za občerstvení, pití, za nájem kongresového sálu, za parkování i ubytování, ale detaily jsou začerněny.
 
Účastníci konference měli zajištěné opravdu bohaté občerstvení. První den měli již od devíti hodin coffee break, kdy si mohli dát sendvič nebo mini koblížky. Od jedné hodiny probíhal oběd formou bufetu, kde byl v nabídce kuřecí vývar, svíčková, rizoto, francouzské brambory a salátový bufet. Pokud hostům vyhládlo, od čtyř hodin probíhala další coffee break s croissanty, koláčky, ovocem a zeleninou. Posledním jídlem byla v sedm hodin večeře formou rautu. Druhý den následoval opět ranní coffee break a oběd. Poté konference mohla skončit.
 
 
Podle registru smluv je zřejmé, že se jedná o pravidelnou akci. Do Poděbrad Český rozhlas jezdí již od roku 2016 a za čtyři ročníky konferencí zaplatil 1.661.000 korun. Možná i proto patří mezí významné klienty Lázní.
 
ParlamentníListy.cz se soustavně věnují upozorňování na smlouvy státních, krajských a městských institucí. Pravidelně přinášíme informace o utrácení veřejných prostředků, nad kterým často zůstává rozum stát. Jelikož se souhrnně jedná o desítky textů, rozhodli jsme se od 1. června 2020 tyto materiály sjednotit, aby je měli čtenáři možnost lépe dohledat. Všechny články proto naleznete pod shodným tagem "Kam jdou veřejné peníze".
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…