Rozzuřená stánkařka u akce SPOLU. Vyřídí to s nimi prý pan Volný

02.10.2021 19:46

Předvolební mítinky koalice SPOLU srší pestrobarevností, aspoň co se názorů přítomných voličů týče. Není výjimkou, že lídři stran tohoto volebního uskupení od některých lidí slýchají, že tato volební koalice jejich hlas rozhodně nedostane. Podobně tomu bylo i na happeningu, který se konal v Praze na Hradčanské, kam se vydal Martin Shabu z Lidových novin.

Rozzuřená stánkařka u akce SPOLU. Vyřídí to s nimi prý pan Volný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zahájení horké fáze kampaně koalice SPOLU před volbami do Poslanecké sněmovny

Spolu s tímto mítinkem zaznívala mimo jiné také nejedna kritika ohledně toho, že šlo spíše o setkání politiků. Zavítal sem například sněmovní matador Marek Benda (ODS), exprimátor Bohuslav Svoboda (ODS), lidovecký politik Hayato Okamura anebo starosta Prahy 6 Petr Kolář či europoslanec Jiří Pospíšil (TOP 09).

Dorazili samozřejmě příznivci koalice SPOLU, často podle svých slov zklamání současnou vládou. „Volím každý rok TOP 09. Nevolím pro sebe, volím pro své děti. Spolu je pro mě jediná volba,“ říká mladá žena jménem Naďa, podle níž „Babiš něco sliboval před volbami a něco jiného dělal po volbách“.

Původní text ZDE

Věrnou fanynkou koalice Spolu je také seniorka Alena. „Pocházím sice stejně jako současný premiér z Průhonic, ale Babiše nemůžu. Proto budu volit Spolu. Vždy jsem volila ODS,“ dodává postarší dáma.

Nechybí ani příznivci manželství pro všechny: „Kdybych nepřemýšlela, volila bych Zelené. Takhle ale hodím hlas raději PirSTANU,“ říká 22letá Karolína, která zde má petiční stánek, aniž by prý věděla o kampani Spolu. Se svými kolegy považuje manželství pro všechny za klíčovou otázku, proto by těžko mohla volit koalici s lidovci.

Přítomnost politiků opozičních stran rozčílila ženu prodávající ve stánku s burčákem. „Otravujou tu s politikou už od čtvrt na čtyři. Odehnali mi zákazníky,“ říká nakvašeně žena středního věku. „Ale já to tak nenechám. Nafotila jsem si to a pošlu to panu Volnému,“ netají se sympatiemi k Volnému bloku. „Já se s nima štvát nebudu. Já počítala tanky, když oni čůrali do plen,“ rozhořčuje se.

Nemalé rozčarování svou přítomností vzbudili lídři koalice SPOLU nedávno také v Ostravě. Doslova s odporem se zde setkali v jedné místní hospodě od přítomných štamgastů. Místní občané Markétu Pekarovou Adamovou doslova vyhnali s tím, že jsou babišovci – a když jim nabízela, že by ráda vysvětlila program koalice SPOLU, důrazně se s ní odmítli bavit. Intelektuál Petr Fiala raději pozoroval vyhrocenou situaci zpovzdálí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…