Rudí kreténi útočí, zlobí se novinář. Proč?

09.03.2016 13:31

Smíchovská restaurace Řízkárna je již rok vystavena útokům levicových extremistů, což se nelíbí Jiřímu X. Doležalovi. Ten se zastává majitele Řízkárny, i přes to, že útokům předcházely poklidné protesty bývalých zaměstnanců, kterým majitel restaurace Vladimír Krujec prý nevyplácel mzdy.

Rudí kreténi útočí, zlobí se novinář. Proč?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří X. Doležal

Jiří X. Doležal se opět vrátil k restauraci Řízkárna, tentokrát v komentáři s názvem „Rudí kreténi útočí“. Levicoví radikálové mu totiž poslali e-mail, ve kterém upozornili na kontaminaci jídla z restaurace a varovali před tím, že konzumace tamního jídla může vést k závažným zdravotním problémům, smrt nevyjímaje.

„Tento text mi přišel ve středečním odpoledni z e-mailu tomas-zato@riseup.net. A mě už to pomalu přestává bavit. Protože ultralevice soustavně škodí, terorizuje nevinné lidi,“ píše Doležal a označuje organizaci Síť levicových buněk za „ultralevicové teroristy“, kteří přivedou Řízkárnu ke krachu.

Následně ve svém komentáři apeluje na zdravý rozum pražské kavárny, aby se probrala a uvědomila si, že levicová mládež sympatizuje s teroristy. „Já vím, že mladí lidé žijící v komuně a dělící se o ženský a cigarety vypadají atraktivně, free, cool, nekonzumně a protiglobalizačně,“ namítá Doležal s tím, že přesně tací lidé vyznávají stejnou ideologii, jako ti, kteří terorizují Řízkárnu.

Síť revolučních buněk je podle něj zcela srovnatelná s „neonacistickým Národním odporem“. Organizace totiž stojí za pravidelnými bombovými výhružkami, směřovanými právě na restauraci Řízkárna. Přihlásila se také k zapálení několika aut, která sloužila pro rozvoz jídel z restaurace.

Celá kauza Řízkárny však začala propuštěním jedné ze zaměstnankyň, Anny S., která byla tehdy členkou Mostecké solidární sítě. Hnutí následně začalo protestovat proti majiteli restaurace, který údajně nevyplácel svým zaměstnancům výplaty, nutil je pracovat za podřadných podmínek a mnohé ze zaměstnanců vyhazoval po několika měsících práce. Peníze jim údajně dluží dosud.

Protesty probíhaly poklidnou formou, kdy aktivisté zabírali stoly v restautaci a bránili tak v návštěvě běžným zákazníkům, či jen informovali o praktikách pana Krujce přímo před restaurací. K prvnímu násilnému útoku pak došlo na konci března loňského roku, od té doby se nátlak stupňuje.

Pan Krujec celou kauzu však odmítá komentovat a k požadavkům aktivistů se nijak nevyjadřuje, nechává to na právnících. Policie nenašla žádnou spojitost mezi Mosteckou solidární sítí a Sítí revolučních buněk, která od poklidných protestů přestoupila na anonymní výhrůžky a žhářské útoky.

reklama

autor: spa

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …