Ruská armáda v pohotovosti. Na Krym prý poletí bombardéry s nosiči jaderných zbraní

17.03.2015 16:10

V souvislosti s prověrkou bojeschopnosti ruského letectva budou podle ruských agentur vyslány na Krym strategické bombardéry Tu-22M3, které jsou považované za nosiče jaderných zbraní. Informoval o tom server Echo24.cz, podle nějž na přemísťování ruských bombardérů na Krym už loni na podzim upozorňovali američtí zákonodárci v dopise prezidentu Baracku Obamovi.

Ruská armáda v pohotovosti. Na Krym prý poletí bombardéry s nosiči jaderných zbraní
Foto: wikipedia
Popisek: Krymský poloostrov.

"Situace na Krymu je vnitřní věcí Ruska a nepodléhá cizímu posuzování,“ řekl dnes mluvčí ruského prezidenta Vladimira Putina Dmitrij Peskov. Reagoval tak na výroky mluvčí americké diplomacie, podle níž Spojené státy neuznávají podle nich cynickou ruskou anexi poloostrova po referendu, které bylo podle mluvčí zfalšované. Americké sankce proti Rusku tak budou platit, dokud Rusko nevrátí Krym Ukrajině, řekla americká mluvčí. Jenže mluvčí Kremlu uvedl, že "Krym není okupován, Krym je jedním z regionů Ruské federace“.

Vojenská cvičení na jihu Ruska mají podle ministerstva obrany trvat do 20. března. Zapojit se do nich mají i bitevní a dopravní vrtulníky. Peskov tvrdí, že bleskové prověrky bojeschopnosti nařízené Putinem "nesouvisejí s mezinárodní situací“, ale jde o součást ustavičného procesu výcviku a zdokonalování ruských ozbrojených sil.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…