Rusko prý falšovalo snímky, které dokazovaly, že separatisté nesestřelili boeing

01.06.2015 13:41

Společnost Bellingcat uvedla, že Rusko falšovalo satelitní snímky, které údajně dokazovaly, že separatisté na východní Ukrajině nemohli sestřelit civilní letadlo malajsijské společnosti. Prý byli předkládány upravené snímky s falešnými daty jako důkazy. Společnost Bellingcat to zjistila na základě porovnání s jinými satelitními snímky z téže doby. Píše se na serveru Novinky.cz.

Rusko prý falšovalo snímky, které dokazovaly, že separatisté nesestřelili boeing
Foto: repro internet, tan
Popisek: Boeing 777

Podle všeho mělo ruské ministerstvo zveřejnit snímky 21. července, kde bylo vidět, že separatisté neměli v oblasti žádné raketové systémy Buk. Ovšem na prvních třech snímcích, které jsou zachyceny sedm dní před zveřejněním snímků, bylo zřejmé, že na ukrajinských základnách u Doněcku a Luhansku jsou přítomny jak radary, tak raketové systémy Buk.

Na dalším snímku, který byl pořízený 17. července, již tyto raketové systémy u Doněcku chybí. To by znamenalo, že ukrajinská armáda celý raketový systém přemístila. Systém Buk je však vidět nedaleko města Šachtarsk, které je nedaleko od Doněcka.

Celý text zde

Je prý tedy jasné, že ruský snímek údajně pořízený 14. července je zfalšovaný, protože když se porovná se snímkem z druhého července pořízeným společností Google Earth, chybí na polích stopy po traktorech a kombajnech.

Společnost Bellingcat dokonce nařkla Rusko, že jeden ze snímků byl silně upravený počítačovým programem Adobe Photoshop. Při porovnání s ostatními pořízenými snímky se stejným datem je prý jasné, že na ruských snímcích byly přidány mraky a změněna data.

Rusko stále tvrdí, že separatisté za sestřelení boeingu nemůžou, vinu prý nese Kyjev. Ten však tvrdí opak. Kreml nejdříve tvrdil, že boeing sestřelil letoun Su-24 ukrajinské armády, později však Komsomolská pravda zveřejnila fotomontáž, kde byl vidět letoun MIG-29. Tento rok však Rusko uznalo, že byl boeing sestřelen protiletadlovým systémem Buk. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: ste

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …