Rusko údajně vyvinulo vakcínu proti novému koronaviru

02.08.2020 10:58

Rusko oznámilo, že má k dispozici vakcínu proti novému typu koronaviru SARS-CoV-2. S masivním očkováním chce začít letos v říjnu, oznámil ruský ministr zdravotnictví Michail Muraško. Ze strany odborníků však zaznívají obavy, píší Novinky.

Rusko údajně vyvinulo vakcínu proti novému koronaviru
Foto: pixabay.com
Popisek: Očkování - ilustrační foto

„Plánujeme širší očkování na říjen,“ uvedl Muraško, podle nějž již státní výzkumné zařízení v Moskvě dokončilo klinická hodnocení vakcíny a nyní pracuje na jejím zaregistrování.

Přednost v očkování budou mít rizikové skupiny, například zdravotníci a učitelé. Vývojem vakcíny se zabývá 17 ruských vědeckých pracovišť. Z 26 typů očkovacích látek se dle ruského premiéra Michaila Mišustina bezpečnost prokázala u čtyř z nich.

Někteří odborníci však vyjadřují obavy z toho, že Rusko pro svou národní prestiž vyvíjí vakcínu příliš rychle, aniž by se ujistilo, že je bezpečná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…