Ruský expert: Trump? Moc se toho nezmění

09.11.2016 10:05

Ředitel ruského Centra pro ekonomické a politické reformy Nikolaj Mironov se domnívá, že s nástupem čerstvě zvoleného republikána Donalda Trumpa do prezidentského úřadu se v oblasti americko-ruských vztahů příliš mnoho nezmění, píše ruský server RIA Novosti.

Ruský expert: Trump? Moc se toho nezmění
Foto: Repro foto ČT24
Popisek: Donald J. Trump při prvním projevu po zvolení prezidentem USA

„V Rusku se mnozí lidé domnívají, že se politika Spojených států po volbě nového prezidenta vůči naší zemi výrazně změní, což vítěz voleb Trump při své volební kampani sám signalizoval. Ve skutečnosti se ovšem nic takového v nejbližší době očekávat nedá. Ne všechno ve Spojených státech závisí na rozhodnutí prezidenta, který sám do velké míry závisí na lobbistech,“ sdělil ruskému serveru Mironov.

Podle ruského experta zahraniční politika Spojených států zůstane, alespoň v klíčových otázkách, beze změn. Mironov zde konkrétně odkazoval na válku v Sýrii a otázku Krymu.

„V těchto otázkách k zásadním změnám nedojde. Stejně tak se nedá předpokládat ani změna v sankční politice vůči Rusku. To, že je Rusko v současné době držené v izolaci, je pro Spojené státy objektivně výhodné, nebudou mít potřebu tuto situaci měnit,“ uvedl Mironov.

Závažnější změny se dají očekávat spíše ve vnitřní politice Spojených států, která se v posledních letech za prezidentství Baracka Obamy soustředila kolem sociálních otázek.

Z Kremlu oficiální komentář výsledku amerických prezidentských voleb prozatím nezazněl. Vladimir Putin by ovšem podle svého tiskového mluvčího Peskova mohl vítězství Trumpa okomentovat na dnešním setkání s velvyslanci v Kremlu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…