Rusnokova vláda je kočkopes, říká poslanec ČSSD, který podal ruku zatčenému Rathovi

12.07.2013 8:33

Vedení ČSSD hledá hlasy pro rozpuštění Poslanecké sněmovny. Zároveň zvažuje podporu vládě Jiřího Rusnoka. Poslanci ze strany ale s takovým řešením nemusí souhlasit. Patří k nim například Richard Dolejš. Ten rozhodně vládu jmenovanou prezidentem Milošem Zemanem nepodpoří. Na serveru Lidovky.cz ji označil za kočkopsa.

Rusnokova vláda je kočkopes, říká poslanec ČSSD, který podal ruku zatčenému Rathovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath a Richard Dolejš

Dolejšův názor z řad sociálních demokratů vyčnívá. „Tuto vládu rozhodně podporovat nebudu. Respektuji a chápu platný postoj vedení ČSSD. Rusnokovu vládu považuji za politického a personálního kočkopsa a marketingový tah ve prospěch neparlamentní strany SPOZ,“ uvedl.

Hašek nepochopil situaci a chce se zavděčit Hradu

Dolejš zkritizoval místopředsedu ČSSD Michala Haška, který poslance vyzval k podpoře Rusnokovy vlády. „Pan Hašek by měl tyto záležitosti hlavně řešit uvnitř ČSSD a nevytvářet mediální vlny, kvůli kterým vznikají různé spekulace,“ vadí Dolejšovi.

Projekt nové vlády je prý sestaven tak, aby oslabil a rozložil nejsilnější levicovou stranu. "Pokud si to pan Hašek neuvědomuje, tak je mi ho líto, protože nepochopil situaci a chce se zavděčit Hradu," míní Dolejš. Podle něj by se ČSSD měla sama ujmout moci, pokud nedojde k rozpuštění sněmovny. Schvaloval by i menšinovou vládu.

Dolejš jako jediný šel a podal ruku Davidu Rathovi

Dolejš působil jako poradce Stanislava Grosse, který byl v letech 2004 až 2005 premiérem. V roce 2006 se Dolejš stal poslancem. Do aféry Davida Ratha byl předsedou krajské organizace ČSSD ve středních Čechách.

Když v září minulého roku přišel poslanec Rath do sněmovny s projevem, Dolejš mu jako jediný přišel potřást rukou. Prý nechtěl být za pokrytce a předstírat, že se s Rathem nikdy neviděl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…