Rusové se na Krymu nevzdávají. Po ostřelování posílají další techniku, hlásí Ukrajina

27.08.2022 15:21

Ukrajinská agentura Unian hlásí, že Rusové posílají na Krym novou vojenskou techniku. Podrobně popsala, jaké zbraně Rusové na poloostrov posílají. Mezitím americké ministerstvo zahraničí oznámilo, že při obraně Ukrajiny před ruskými agresory zemřel třetí občan USA.

Rusové se na Krymu nevzdávají. Po ostřelování posílají další techniku, hlásí Ukrajina
Foto: Repro Youtube
Popisek: Americká tažená houfnice M777

V posledních týdnech se ruští vojáci na ukrajinském poloostrově Krym potýkali s několika nebezpečnými explozemi. Ruská strana je připisovala nehodám, případně pokusům o sabotáž. Ukrajinská strana se přihlásila k několika podobným útokům a Ukrajinci sledovali, jak z Krymu prchají Rusové, kteří se na poloostrově přestávají cítit bezpečně.

Ukrajinská agentura Unian však teď hlásí, že Rusové začali svou vojenskou přítomnost na Krymu posilovat.

„Ruští okupanti převezli na Krym další várku techniky. Zahrnovala tanky, dělostřelecké systémy, bojová vozidla pěchoty, raketové tahače a palivové nádrže,“ uvedla agentura Unian s dovětkem, že Rusové dopravili na poloostrov i speciální techniku, například raketové tahače a ženijní těžařská vozidla, včetně ženijního stroje IMR-1 pro odstraňování bariéry na bázi tanku T-55.

Mezitím americká zpravodajská stanice CNN napsala, že americká administrativa prezidenta Joea Bidena potvrdila třetí úmrtí amerického občana na Ukrajině. „Můžeme potvrdit smrt amerického občana na Ukrajině,“ uvedl mluvčí ministerstva zahraničí. „Z úcty k soukromí rodiny nemáme v tuto chvíli žádné další komentáře.“

Ministerstvo zahraničí USA nezveřejnilo jméno Američana ani žádné podrobnosti o okolnostech jeho smrti. Jedná se o nejméně třetího občana USA, který při invazi zemřel. V květnu byl zabit Stephen Zabierslki a v dubnu veterán námořní pěchoty Willy Cancel.

Dva američtí dobrovolníci bojující za Ukrajinu byli zadrženi Ruskem podporovanými separatisty v Doněcku. Američtí občané Alexander John-Robert Drueke, 39 let, z Tuscaloosy v Alabamě, a Andy Tai Ngoc Huynh, 27 let, z Hartselle v Alabamě, bojovali po boku ukrajinských sil severně od Charkova, než byli zajati.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…