S Rathem prý sebrali i "sněmovního opilce" Kotta. To je on

15.05.2012 11:12

Podle některých zpráv byl společně s Davidem Rathem obviněn i Petr Kott. Bývalý poslanec ODS a později Davidem Rathem dosazený šéf středočeské pobočky VZP byl v posledních letech blízký středočeskému hejtmanovi.

S Rathem prý sebrali i "sněmovního opilce" Kotta. To je on
Foto: Hans Štembera
Popisek: FN Motol

Lékař z Doks byl v roce 2002 zvolen do Poslanecké sněmovny za ODS. V roce 2004 se ve Sněmovně opil před jedním ze zásadních sněmovních hlasování a nebyl schopen hlasovat. Proto jej ODS vyloučila ze svých řad a Kott pokračoval jako nezařazený poslanec, který měl v situaci těsné většiny vlády cenu zlata. V několika důležitých hlasováních podpořil ČSSD a její vládu.

SLEDUJEME Rathovo zadržení

Když mu v roce 2006 vypršel poslanecký mandát, tak jej odstupující ministr zdravotnictví David Rath jmenoval šéfem středočeské pobočky VZP. Ten na oplátku podle serveru IDNES.cz pomohl k tomu, aby ve středočeské Hostivici mohla Rathova firma Paracelsum provozovat ordinaci, třebaže to komise krajského úřadu nedoporučovala.

Kromě toho během roku, který ve funkci krajského ředitele pojišťovny strávil, uzavřel podle serveru Lidovky.cz ještě dvě další smlouvy, naznačující vděk sociálním demokratům.  Stejný server také tehdy uvedl, že zaměstnanci VZP přezdívají krajskému šéfovi „Studánka,“ neboť je prý vědomostmi o fungování pojišťovny nedotčen jak čistá voda.

V roce 2007 vláda Kotta z pozice ve VZP odvolala. Bývalý občanský demokrat to tehdy pro server iDNES.cz komentoval slovy „oni jsou neuvěřitelně mstiví!“. Později své odvolání stejnému serveru vysvětloval tak, že „ODS už připravovala privatizaci nemocnic a potřebovala v čele pojišťovny někoho loajálního."

Kott začal následně působit jako lékař na soukromé klinice Dr. Pirka v Mladé Boleslavi. Zároveň někdejší poslanec začal působit jako poradce Davida Ratha.

V roce 2008, když se Rath stal středočeským hejtmanem, přivedl si s sebou na krajský úřad i Petra Kotta. Na starost dostal mimo jiné projekt založení neziskové nemocnice. Následně vedení kraje skutečně zřídilo příspěvkovou organizaci, ovládající pět největších nemocnic v kraji. Tzv. Krajská nemocnice Středočeského kraje řídila pro nemocnice nákupy a vyjednávala za ně i s pojišťovnami. Podle serveru iDNES.cz bylo její chování kritizováno ze strany nemocnic i protikorupčních organizací. Vyjednávání s pojišťovnami vedl za krajskou nemocnici právě Petr Kott.

Jeho angažmá v Krajské nemocnici Středočeského kraje nejspíš vedlo i ke Kottovým nejnovějším problémům. Podle serveru Lidovky.cz byl zadržen v souvislosti s korupční aférou hejtmana Ratha.  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …