S ministrem Chovancem jsme si lidsky sedli, říká nový policejní prezident

20.04.2014 21:50

V poslední době stáli v čele policie prezidenti, kteří řešili několik problémů s ministry vnitra. Tak by to ale nemělo být u nového šéfa policie Tomáše Tuhého, který říká, že s Milanem Chovancem mají podobné názory.

S ministrem Chovancem jsme si lidsky sedli, říká nový policejní prezident
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Chovanec, hejtman Plzeňského kraje

S politiky se podle svých slov Tomáš Tuhý stýká. „Ale čistě pracovně. A rozhodně nejsem spřízněn s jakoukoliv politickou stranou,“ dodává v rozhovoru pro Aktuálně.cz.

Se současným ministrem vnitra Milanem Chovancem si zatím rozumí. „Máme na fungování policie velmi podobné názory. A sedli jsme si lidsky,“ míní. „Já jsem pana ministra Chovance poznal osobně až na prezidiu. A hned od začátku naší komunikace dával najevo, že hodlá nést odpovědnost politickou a na policejním prezidentovi nechá odpovědnost za sbor jako takový. A to se mi líbí,“ vysvětluje Tuhý.

Hned první setkání prý proběhlo dobře. „Víte, jsme každý z jiného, zeměpisně protilehlého pólu České republiky. Takže jsme trochu museli přizpůsobit komunikaci té jazykové bariéře. Samozřejmě žertuji. Určitě to není o tom, že bychom si nerozuměli. Právě naopak. Řekli jsme si ty podstatné věci,“ popisuje policejní prezident.

Nyní bude Chovanec usilovat u ministra financí, aby se platy policistů a dalších příslušníků ozbrojených sborů zvýšily o 8 procent. „My jsme dlouhodobě usilovali o to, aby se příjmy policistů vrátily na úroveň roku 2010. Dlouhodobě jsme vyvíjeli tlak na politiku cestou vedení prezidia, tyto kroky ale dříve vyslyšeny nebyly. Předchozí vláda neměla potřebu finanční prostředky dorovnat, ani se snažit policii zvýhodnit,“ míní Tuhý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…