SPD a Piráti v sobě: Lubomír Volný zase někoho „vyprudil“. Teď už se ale něco stane

25.02.2019 12:34

O poslanci SPD Lubomíru Volném toho již bylo napsáno mnoho a jeho kritici ho peskují za výzvy „Pojď ven“, jeho statusy o Havlovi nebo proto, že podle nich patří k obchodníkům s chudobou. Právě v tomto posledním ohledu ho kritizoval pirátský poslanec Mikuláš Peksa. Volný prohlásil, že s „obchodem s chudobou“ skončí, pokud se ovšem ten, kdo ho takto označil, ujme starosti o jeho nájemníky. „Doufám, že jste připraven převzít zodpovědnost za ubytování 30 dětí a jejich rodin, tak jak jsme se domluvili ve Sněmovně,“ vzkázal dnes poslanci Pirátů Volný.

SPD a Piráti v sobě: Lubomír Volný zase někoho „vyprudil“. Teď už se ale něco stane
Foto: repro/ČT
Popisek: Lubomír Volný

Vše začalo již na začátku února. Tehdy pirátský poslanec Mikuláš Peksa oznámil, že vyzývá Lubomíra Volného, aby ukončil svůj obchod s chudobou. „Pan poslanec Lubomír Volný přislíbil ukončit svůj obchod s chudobou, pokud ho někdo na plénu za obchodníka s chudobou označí. Vzhledem k tomu, že jsem k tomu byl jmenovitě vyzván, a učinil jsem tak, pevně doufám, že svůj slib splní,“ napsal poslanec Peksa na Twitter.

 

Potom Volný dodal, že tedy svou, údajně charitativní, činnost ukončí, ale „dezinformátor“, který ho obviní, se bude muset postarat o jeho nájemníky. A žádal Peksovo číslo.

 

Anketa

Vadilo vám, že prezident Zeman šel na oslavu narozenin Jaromíra Soukupa?

5%
95%
hlasovalo: 10216 lidí
„Telefonní číslo na mě je veřejně dostupné na webu, googlete, kolego, jistě jste toho schopen. Ty nebohé lidi, prosím, instruujte, ať s sebou vezmou nájemní smlouvy a fotografie bytů, kde jste je nechal bydlet. Bude se to hodit,“ odpověděl mu na to pirátský poslanec.

 

Takto se ještě chvíli přeli. Volný osočil Piráty v Ostravě, že těmto chudým rodinám odmítají dát byty. „Je to na vás osobně,“ vzkázal nakonec poslanec SPD svému kolegovi.

Dnes Lubomír Volný přidal tento příspěvek, adresovaný jak Mikuláši Peksovi, tak jeho předsedovi Bartošovi. „Telefonní kontakt na vašeho asistenta předán, pane kolego. Doufám, že jste připraven převzít zodpovědnost za ubytování 30 dětí a jejich rodin, tak jak jsme se domluvili ve Sněmovně, tedy od 1. 3. 2019. Já svůj díl dohody splnil,“ tvrdí Volný a vzkazuje Peksovi: „Snad jste věděl, co děláte.“

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…