STAN projedná nabídku lidovců na volební koalici

09.02.2017 6:16

Širší vedení hnutí Starostové a nezávislí (STAN) dnes projedná návrh KDU-ČSL, která chce vytvořit jejich koalici pro říjnové sněmovní volby. Předseda hnutí Petr Gazdík již dříve nabídku uvítal. Podobně se vyjádřila i řada krajských představitelů hnutí. Někteří ale byli ve svých postojích opatrnější.

STAN projedná nabídku lidovců na volební koalici
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Případná dvojkoalice by totiž musela získat nejméně deset procent hlasů namísto pěti procent, které by potřebovala jednotlivá volební strana. Nabídku STAN na její sestavení ale lidovci odmítli.

KDU-ČSL v koalici usilovala o vstup do Sněmovny v roce 2002, tehdy s US-DEU získala přes 14 procent hlasů. Výsledky KDU-ČSL a STAN v dosavadních průzkumech zatím zopakování tohoto výsledku nenasvědčují. Zastánci koalice obou uskupení ale přesto věří, že jejich ambice není nereálná.


 

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…