Salvini výbušně: Merkelová, Macrone! Vy nám nevládnete. Jen kretén si může myslet

23.10.2019 7:10

Bývalý vicepremiér Itálie Matteo Salvini uspořádal nedávno v Římě demonstraci, na které měl výbušný projev. Kdo podporuje, aby migranti nasedali na čluny, má prý na rukou krev. „Čím víc odchodů, tím víc problémů, tím víc mrtvých,“ řekl. Chce prý žít v suverénní zemi, která se nebude ohývat před diktátem Merkelové nebo Macrona. A opřel se i do ekologických daní.

Salvini výbušně: Merkelová, Macrone! Vy nám nevládnete. Jen kretén si může myslet
Foto: Repro Youtube
Popisek: Matteo Salvini

Matteo Salvini v sobotu uspořádal v Římě demonstraci na podporu Ligy. „Žijeme ve zvláštním historickém období, kdy někdo tvrdí, že italskou hrdinkou je nějaká slečna Carola (Racketteová, kapitánka lodi Sea Watch 3; pozn. red.),“ hřímal Salvini. Dodal, že si bude raději připomínat italskou novinářku a partyzánku Orianu Fallaci. Ta řekla, že chránit v Itálii vlastní kulturu začíná být smrtelným hříchem, za který vám přilepí nálepku rasista. Salvini dodal, že její slova by se děti měly učit ve školách.

Anketa

,,Člověk si musí rozmyslet. Buď bude dělat redaktora v ČT, nebo politiku," řekl o novinářích ČT Zaorálek. Řekl to správně?

98%
2%
hlasovalo: 10580 lidí

Také poznamenal, že protest možná nepřenáší státní televize, které se zajímají jen o jeho konkurenta – PD (Demokraty). A dodal, že hlavní je, aby energii přenesli lidé. „Takže televize a deníky ať si píší, co chtějí,“ pravil. Řekl, že v městech, kde je v čele Liga, tam migranty odmítají, a že je znechucený ze stavu, ve kterém má v zemi větší slovo násilník než policista (kteří byli relativně nedávno jedním napadeni – pozn. red.). Slitování neměl ani s násilím na ženách nebo s pedofily.

Zmínil údajnou myšlenku zakladatele konkurenčního Hnutí pěti hvězd Beppe Grilla, že by bylo volební právo odebráno důchodcům, a ptal se, kde to skončí. Shromáždění demonstranti to také nepovažovali za dobrý nápad. Salvini je prý rád, že byl rok ve vládě, protože dle svého názoru ukázal, že s migrací se dá něco dělat.

Salvini také řekl, že kdo podporuje, aby migranti nasedali na čluny, má na rukou krev. „Čím víc odchodů, tím víc problémů, tím víc mrtvých,“ řekl. Dodal také, že chce žít v suverénní zemi, ve které se nečeká na telefon od Macrona nebo od Merkelové. „Itálie pro Italy. Itálie spravovaná Italy pro Italy,“ měl jako jednu z hlavních myšlenek. Dodal, že změna pohledu v EU je i jejich zásluha. „Roky vás obviňovali, že jste fašisti, nacisti, rasisti nebo populisté,“ řekl a doplnil, že náměstí je plné těch, kdo jsou hrdí na to, že jsou Italové.

Dodal, že by toto náměstí nedovolilo vyhlazování Kurdů, a slíbil, že pošle dalším světovým lídrům jako Merkelová a Macron knihu o arménské genocidě, aby si uvědomili, že turecký režim neztratil tendenci „hubit menšiny na svém území“. Zastal se také maďarského premiéra Viktora Orbána a poslal přátelské objetí Polákům a Maďarům, ale ne Francouzům a Němcům. Dodal, že chce být přítel všech, ale otrok nikoho.

Opřel se do vlády za úmysl danit starší vozidla, řka, že jen kretén si myslí, že lidé se starých dodávek nechtějí zbavit kvůli nostalgii, ne kvůli tomu, že prostě nemají na novou. Vzkázal novinářům, že pro něj jsou Italové i ti, kdo přišli s platnými dokumenty, platí daně a posílají děti do školy.“ Na závěr řekl, že chce Itálii suverénní, svobodnou a demokratickou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…