Sazka v ohrožení. Hušák chce zastavit činnost firmy

25.05.2011 18:42

Šéf Sazky Aleš Hušák se odhodlal k úplnému zastavení provozu společnosti Sazka. Ve středu propustil všechny zaměstnance a ukončil losování. V novém dopise zaslaném městskému soudu píše, že Sazka nemůže dále "čestně provozovat loterie", protože nemá dost peněz na výhry.

Sazka v ohrožení. Hušák chce zastavit činnost firmy

Aleš Hušák dále vyzývá insolvenčního správce Sazky Josefa Cupku, aby legálně ukončil loterie. Zároveň ve veřejném prohlášení sdělil, že propouští všechny zaměstnance firmy ze stejného důvodu, jako je konec Sazky, kvůli nedostatku financí.

"Požádal jsem proto dnes insolvenčního správce o okamžitý souhlas se zastavením veškeré loterijní činnosti do doby přijetí reálných finančních prostředků s tím, že pokud tak neučiní, přebírá veškerou zodpovědnost v uvedené záležitosti. Zároveň jsem tuto skutečnost sdělil Ministerstvu financí ČR s tím, že čekám na vyjádření insolvenčního správce. Nechceme hrát s našimi zákazníky nepoctivou hru," stojí dále v Hušákově prohlášení.

Prohlášení Aleše Hušáka ZDE

Ve čtvrtek se má v Národním domě na Vinohradech konat rozhodující jednání o budoucnosti Sazky. Dojde k přezkumnému jednání o platnosti přihlášených pohledávek a poté se uskuteční schůze věřitelů. Buď dojde k reorganizaci společnosti anebo Sazka půjde do konkurzu.

Taková prohlášení jsou dezinformace od věřitelů

Insolvenční správce Sazky Josef Cupka považuje informaci o propouštění zaměstnanců za nesmysl. Vyjádřili se pro server iDnes.cz.

„Myslím, že je to jedna z cílených dezinformací ze strany věřitelů. I to, že vedení společnosti rozhodlo o vyplacení jackpotu, je důkaz, že firma chce pokračovat, nevím proč by to generální ředitel dělal," řekl serveru iDnes.cz Pavel Kořan, šéf největšího akcionáře Sazky ČSTV.

Záchranu Sazky nabízí miliardáři Komárek a Kellner

O záchranu Sazky usilují finanční skupiny KKCG a PPF, které vlastní miliardáři Karel Komárek a Petr Kellner. Poslali akcionářům a členům představenstva loterijní společnosti dopis, v němž představili nabídku na záchranu Sazky.

V nabídce je možnost ponechat akcionářům - sportovním organizacím - dvacetiprocentní majetkový podíl v Sazce za předpokladu, že bude proveden restrukturalizační plán podle návrhu PPF a KKCG.

Nabídka podmiňuje splnění pěti konkrétních podmínek. Patří k nim také požadavek, aby současný generální ředitel Sazky Aleš Hušák sám odstoupil z funkce předsedy představenstva a ředitele Sazky.

"Pan Hušák dokončuje svůj pokus o zničení Sazky s cílem otevřít prostor konkurenci od Penty. Společnost Sazka však naštěstí není totožná s Alešem Hušákem. PPF a KKCG budou pokračovat ve svých krocích k záchraně a obnově Sazky. Obě společnosti také znovu deklarují svou připravenost okamžitě začít financovat a stabilizovat společnost Sazka," vyjádřil se pro server iDnes.cz Alexej Bechtin z PPF. 

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…