Sázkaři mají o prezidentovi jasno: Babiš s přehledem vede

11.06.2022 16:13

Kdo bude prezidentem po Miloši Zemanovi? Sázkaři mají celkem jasno. Odborářský šéf Josef Středula je v tuto chvíli až pátý.

Sázkaři mají o prezidentovi jasno: Babiš s přehledem vede
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

Když byl Andrej Babiš ministrem financí a posléze premiérem, v barvách svého hnutí ANO sliboval, že „bude líp“. Když ho voliči ve volbách na podzim 2021 sesadili z postu premiéra, začal tvrdit, že za jeho vlády už bylo líp. V dubnu nechal spustit billboardovou kampaň, ve které mimo jiné politici za hnutí ANO či Babišovi podporovatelé tvrdí, že za Babiše už líp bylo.

A zdá se, že Babiš se svou černobílou kampaní u lidí zabodoval. Sázkové kanceláře mu teď dávají největší šance na vítězství v prezidentské volbě. S jeho vítězstvím počítá na 33,8 % sázkařů.

Na vítězství generála ve výslužbě Petra Pavla by si teď vsadilo 25,3 % sázkařů.

Třetí v tuto chvíli skončila ekonomka a bývalá rektorka Mendelovy univerzity v Brně Danuše Nerudová. V její vítězství v tuto chvíli věří 6,9 % lidí.

Na čtvrtém místě skončil senátor Pavel Fischer, který na prezidenta neúspěšně kandidoval už v roce 2018. V to, že by mohl na nejvyšší politický post usednout právě on, věří momentálně 6,6 % lidí.

Na pátém místě skončil dosavadní šéf Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula, v jehož úspěch v přímé volbě prezidenta věří 5,4 % sázkařů.

Do prezidentské kandidatury se hlásí např. také senátor Marek Hilšer, který o post prezidenta usiloval již v roce 2018. Stejně jako Pavel Fischer v tomto souboji prohrál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…