Schodek státního rozpočtu dosáhl v červenci 52 miliard

01.08.2012 14:17

Podle údajů na účtech ministerstva financí vedených v ČNB dosáhly ke konci července 2012 celkové příjmy státního rozpočtu 597,4 mld. Kč, celkové výdaje 649,1 mld. Kč a schodek 51,7 mld. Kč. Vývoj odpovídá tomu, co ministerstvo financí předpokládalo.

Schodek státního rozpočtu dosáhl v červenci 52 miliard
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

„Vývoj odpovídá předpokladům Ministerstva financí. Není důvod k jásotu ani k panice. Plnění za leden až červenec vždy vychází o něco lepší než za předcházející měsíce. Rozhodujícím pro splnění rozpočtového cíle bude obnovení čerpání prostředků z evropských fondů,“ uvedl náměstek ministra financí pro veřejné rozpočty Jan Gregor.

Dosažené celkové příjmy ve výši 597,4 mld. Kč představovaly 55 procent rozpočtu po změnách (v červenci 2011 plněny na 55,3 %) a proti stejnému období roku 2011 byly vyšší o 6,4 mld. Kč, tj. o 1,1  procenta. Rozpočet po změnách počítá s růstem o 7,3 procenta proti skutečnosti roku 2011. Na nižší než očekávaný růst příjmů státního rozpočtu působí nejvíce příjmy z EU, jejichž inkaso je proti stejnému období roku 2011 nižší o 5,2 mld. Kč.

Na daních se vybralo 313,2 mld. Kč, což představuje 55,8 procenta rozpočtu a meziroční růst o 3,7 mld. Kč, tj. o 1,2 procenta (rozpočet počítá s růstem o 7,3 procenta proti skutečnosti roku 2011). Ve srovnání se stejným obdobím minulého roku je plnění rozpočtu o 1,2 procentního bodu nižší.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…